Lazarillo
Wróć do inne#61 Bartek1
Czy ta aplikacja korzysta z internetu.

#62 piter9521
Tak.
#63 szarka
Dzięki Łowca za ten wątek. Dowiedziałam się , dzięki temu, że istnieje coś takigo jak Lazarillo. Widzi co jest wokól mnie. Prowadzi zakręt po zakręcie do celu korzystając z google maps. Jest super!!!!
#64 cinkciarzpl
Dodali podobno wyznaczanie tras via google. Ktoś testował?
#65 tomecki
O tyle o ile. Wyznaczyłem trasę, faktycznie via Google, ale nie szedłem więc nie wiem jak wygląda kwestia informowania.
#66 szarka
Nie wiem czy o to chodzi. Lazarillo traktuję jak nakładka na google maps. W Lazarillo dodaję jakiś punkt do ulubionych. Gdy chcę do nie go dojść przechodzę do zakładki ulubione. Wybieram ten pubnkt. klikam na niego. U dołu wybieram srodek transportu np. pieszo lub transport publiczny lub samochód. wyskakuje okienko czy chce korzystać z google maps czy cos tam. Wybieram google maps i potem w iosie klikam rozpocznij, a w androidzie chyba od razu prowadzi zakręt po zakręcie. Widzacy kierowcy gdy to usłyszeli to też sobie chcieli zainstalować. Ja odkąd zainstalowałam Lazarillo nie wychodzę bez niego z domu. I w samochodzie, i w autobusie i pieszo wszędzie korzystam. Wreszcie wiem co jest wokół mnie i gdzie mam iść. Prowadzi lekko, Łatwo i przyjemnie :).
#67 balteam
na andku można tak samo używać jak na iphonie chyba, wszystko to samo.
#68 grzegorzm
a jak z tego dokładnością? Jest tak jak z przystankami, że błąd jest mały?
#69 szarka
Wiadomo, że trzeba podchodzić do tego z pewną rezerwą. Ale gdy się zamyślę w autobusie, albo jadę taryfą, to wiem -którędy mnie wiezie. Nic się nie ukryje :).
#70 misiek
W takiem razie wystarczy mi on do ogólnych tras, czy instalować Dothwalkera? Nie zbyt lubię mieć kilka programów robiących to samo.
#71 balteam
z punktu do punktu jak chcesz dojść to googlowe mapy, dot walker jest ok, bo komuś możeszz udostępnić trasę którą sam robiłeś np. od domu do pracy.
#72 misiek
W jakim celu mam udostępniać komuś moją trasę?
#73 balteam
Możesz stworzyć trasę np. od swojego domu do punktu którego nie ma na mapie i oznaczyć chyba dokładniej tą trasę, czyli jak źle zakręt podaje albo niedokładnie to swój punkt dograć, ale pewien nie jestem.
Oznaczać w każdym razie swoje punkty sięda.
#74 bratczyk96
Dlaczego po jednjej z ostatnich aktualizacji część słów lazarillo gada po angielsku jak wcześniej było po polsku?
#75 matius
U mnie też tak jest.
#76 Zuzler
No wszędzie tak jest i to dosyć bolesne. Po co kombinować, skoro już było polskie udane tłumaczenie? Ciężko to hyba zrozumieć.
#77 balteam
na ios przynajmniej u niektórych się poprawiło i już po polsku gada. Także powinno wrócić do normy wszystko.
#78 bratczyk96
Nawet jak było po polsku?
#79 piter9521
Może coś w strukturze się zmieniło. Zamiast oceniać to spróbujcie zobaczyć, że nie wszystko da się przewidzieć przy projektowaniu kolejnych wersji. Ponoć poprawki do polskiego już nie długo się pojawią.
#80 Zuzler
Serio? Co było takiego złego w "śledź to miejsce", "zakończ śledzenie", "na północny zachód" albo "kliknij dwukrotnie, aby poznać swoją lokalizację" czy jak to tam było?