Pytania i odpowiedzi

[Windows] jak sortować wg daty a nie nazwy?

Założony przez adelcia 11 wpisów ostatni wpis 5 lat temu

hejwam,

jak to zrobić, żeby mi pliky i foldery niewyświetlało wg nazwy, ale wg daty? żebym wydziałam, co jest najnowsze i co najstarsze?
dziękuję,

CTRL+F5
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

oo a to takie proste? myslalam ze to bardziej bedzie skomplikowane. dziekuje.
tak swoją drogą, można gdzuieś znaleść spis liste skrótow klawiszowych?
-- (nuno69):
CTRL+F5

--

iii a u mnie tto niedziała.
nadal mam wg nazwy i alfabetu.
-- (nuno69):
CTRL+F5

--

próbowałam jeszcze raz teraz, bo myślałam, że w nocy
byłam zbyt zmęczona, i coś żle mogłam naciśnąć, ale nie działa mi to i tak.

-- (nuno69):
CTRL+F5

--

Działą, tylko katalogi zawsze będą przed plikmi. Czy tobie chodzi o mieszane wyświetlanie, czyli żeby foldery były sortowane takimi samymi kryteriami jak pliki?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

no naprzykład.
jeżeli wchodzę w folder apdata, to chce mieć na górze najnowsze foldery, w których się coś zmieniło.
np jak dodałam 5 minut wstecz do nvda wtyczkę jakąś, to żeby nvda był nagórze.
i jak 10 minut wstecz coś zmieniłam w folderze jakimśtam, to żeby był pod nvda.

-- (nuno69):
Działą, tylko katalogi zawsze będą przed plikmi. Czy tobie chodzi o mieszane wyświetlanie, czyli żeby foldery były sortowane takimi samymi kryteriami jak pliki?

--

ale mogę sobie ctrl f5 wciskać ile chcę, a i tak nadal mam foldery wg alfabetu.
chyba mam ten tc grubo niepoustawiany.
-- (nuno69):

--

Configuration > Options > Display > Sort directories > Like files (also by time) Przycisk radiowy Zaznaczone Alt+f

ustawię, dzięky.
-- (nuno69):
Configuration > Options > Display > Sort directories > Like files (also by time) Przycisk radiowy Zaznaczone Alt+f

--

mega, i teraz działa jak powinno.
-- (nuno69):

--