Humor, gry i zabawy

Śmieszne przypadki screenreaderów.

Started by daszekmdn 288 posts last post 1 month ago Page 8 of 15

#141 1 like

Iphone stwierdził więc, że możesz mu skoczyć? :D
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#142 1 like

Jakie jest Wasze podejście do gumy balonowe - taki miks sprzed chwili.
INFP

Nowe powiadomienie od Ustawienia, Konfigurowanie urządzenia, Konfigurujemy urządzenie loopbe1 - Internal MIDI Port 1.6 dialog www.nerds.de

#144 10 likes

Co może wyjść z przeglądania grupy Elten News?
Genialny 14latek, znęcał się nad nieswoim kotem, a nagrania wrzucał do sieci.
No chyba nie taki genialny. Chociaż fakt, często jacyś uszkodzeni ludzie są wybitni w konkretnych dziedzinach.
Happy hacking

#146 5 likes

To nie jest screenreader więc nie wiem, czy się nada. Lookout w trybie odkrywanie po wejściu do autobusu przeczytał co następuje: osoba z napisem wyjście ewakuacyjne.
O tyle nie jest to zbieg okoliczności, że faktycznie to był komunikat wygenerowany przez Lookout, który zapewne zauważył kogoś w środku, a przy okazji wiadomy napis chyba na oknie i złożył sobie całość do tzw kupy.

#147 11 likes

[Grafika. Ilustracja czarno-biała. Minikomiks w dwóch kadrach. 1.Dziewczyna maszeruje, w głowie nuci melodyjkę. I nagle!! Orientuje się, że coś nie tak!! W panice rozgląda się w prawo... jesteś teraz w trybie offline ]
🇺🇦 🇵🇱

Cytaty Ferdynant Elten.

#149 3 likes

DziśNVDA mi czyta jakiś tekst i coś się wkradło przy przesuwaniu po linijkach. Wyszło:
Zabogato urządzona komnata.
INFP

#150 3 likes

Majkropulpit. Hm czyżby to jakaś miniaturowa wersja normalnego pulpitu? Trza by kogoś widzącego spytać.

#151 4 likes

Bateria naładowana w 100 12.30 procent.

#152 8 likes

Czytam notatkę z filozofii, a tam.
jeśli dwie osoby podają dwie odmienne interpretacje tego samego tekstu, jak mamy rozstrzygać, która z tych osób ma rację? Pajper: Re, Pajper: Re.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

#153 2 likes

Do babci przybłąkała się jakiś miesiąc temu mała, czarna kotka. Kuzyn nazwał ją misiek dzwoni.

#155 3 likes

Czytanie streszczenia do lektóry i google chrome:
Romeo zakrada się do ogrodu Kapuletich, wypełniony wielkim uczuciem miłości. Widzą to jego przyjaciele – Benwolio i Merkucjo. Bezskutecznie próbują go wołać i odżegnać od wizyty u Julii. Merkucjo próbuje przypomnieć przyjacielowi o Rozalinie, ale to nowe powiadomienie od google chrome :D :D
Boże, błogosław obsługę
klienta.

#156 3 likes Edited

Allegro, przeglądam oferty kaset i przeskoczył kursor.
Serwuj Sony.
Że co, na półmisku jakimś mam kasety poukładać?

#157 1 like

Siedzę na Eltenie, przeglądam jeden wątek i w pewnym momencie komputer zasygnalizował, że jest nowa wersja NVDA i wyszło coś takiego: Gratulacje! "Aktualizacja NVDA dialog: NVDA w wersji 2022 3 jest dostępne. Pobierz aktualizację.
Give me a sign.

#158 1 like

Z przedchwili: "Pobierz aktualizację Paulinux".
Give me a sign.

#159 2 likes Edited

Gram w Crazy Party, w tle miałam odpalonego Eltena i w trakcie gry Pytania do astronauty przyszło powiadomienie o aktywności jednego z użytkowników, z czego wyszło: Która jest masywniejsza? Pajper.
Give me a sign.

#160 13 likes Edited

Uwielbiam Voice Overową Zochę. Ale bardzo rzadko. Przykładem dyskusja o świadczeniu pielęgnacyjnym, w skrócie śp.
A: "Tylko że emeryt opiekujący się osobą niepełnosprawną od urodzenia nie dostaje świadczenia."
B: "Ale może. Tylko musi wybrać, czy chce emeryturę czy świadczenie. Mam w rodzinie osobę, która przeszła z emerytury na świętej pamięci".
Moje pierwsze skojarzenie: no, to chyba naturalnakolej rzeczy. :D