PSE Forum mieszane

Śpiewajmy i grajmy mu

Założony przez Paulinux 127 wpisów ostatni wpis 2 lata temu Strona 1 z 7

#1 1 polubienie

Transkrypcja

Dzień dobry. Ja zakładam ten wątek po to, żebyśmy sobie tutaj pośpiewali. No wiem, że nawiązanie takie kolędowe ma okres bynajmniej nieświąteczny, ale tak mi się nasunęło. No dobra, ktoś powie, że przecież są nawet dwa wątki, w których możemy prezentować swoją twórczość. No okej, tylko że ten wątek jest o tyle inny, że tutaj możemy sobie śpiewać jak do ogniska. To nie chodzi o to, żeby się pokazać jakoś nad wyraz ambitnie. Tylko żeby sobie pośpiewać. Może też stworzy się jakaś składanka. Dziękuję Piperowi, że mnie zainspirował. No ja najlepszego głosu do śpiewania nie mam, ale żeby zachęcić innych z lepszym głosem, to też spróbuję coś zaśpiewać. Wージ 나오는 Nie, nie, nie chcesz mieć nemu chance. Więc po prostu, to z останniej literrikej zostało na m yg Lee. Nie, to było dwa Merci. Nie, z amują Like. Będę Twoją radością, smutkiem żalem. Będę gwiazdą na Twym niebie. Będę zawsze obok Ciebie. A ja będę Twym aniołem, Twoją radością, smutkiem żalem. Będę gwiazdą na Twym niebie. Będę zawsze obok Ciebie. I to byłoby już na tyle. Dobranoc. Dzięki w ogóle, że mój wokal jest opóźniony w stosunku do wokalu, ale to wynika tylko z tego, że żeby podkład był w dobrej jakości dźwięku, to stwierdziłam, że nagram w Audacity na Wasabi i wykorzystam nasłuch, żeby też mój wokal się nagrywał, żeby nie trzeba było ścieżek zsynchronizować. I właśnie stąd to wynika, że ten nasłuch ma opóźnienie. No i jeżeli mi się nie uda zrobić tak, żeby było w dwóch kanałach, to przepraszam, że jest w jednym z góry.

Happy hacking

Transkrypcja

No, Paulina, co ty gadasz, że ty nie umiesz śpiewać? Naprawdę fajnie śpiewasz. Muszę ci powiedzieć, że no, fajnie, fajnie ci to wyśpię. Nie możecie znać, że wam ale to dopiero w kolejnym wpisie.

#3 1 polubienie

Transkrypcja

To są piskie, dzikie dźwięki, a nie śpiewanie.

Happy hacking

Transkrypcja

Witam Was wszystkich. Bardzo fajnie, że powstał taki wątek. Podejrzewam, że zostało to zainspirowane Klango, a dokładniej wpisem na blogu Dawida. No ja może się udzielę w tym wątku. Na pewno nie teraz, bo muszę mieć chwilkę czasu na to i po pierwsze muszę też, że tak powiem, ogarnąć, co właściwie bym tutaj miała zaśpiewać, bo mój repertuar jest bardzo szeroki. Ale nie wykluczno, że Wam coś tutaj zaśpiewam. I pokażę, bo na blogu Dawida było właśnie moje wykonanie sprzed, ojejku, pięciu lat? Jak dobrze pamiętam i dobrze mi się wydaje. I miałam sugestie właśnie... ...w komentarzach od Angeliki, że mi się w ogóle nie zmienił głos, co jest kompletną nieprawdą, bo... ...bo głos ten, który został umieszczony na blogu był taki... ...no moim zdaniem inny. Teraz... ...teraz może barwowo się nie zmienił, ale... ...no ciężko mi określić tą zmianę, ale ta zmiana moim zdaniem jest... ...dość taka... ...no taka mocna i znacząca. No w każdym razie, tutaj może się udzielę za jakiś czas, może to będzie jutro, może to będzie dzisiaj, może to będzie kiedyś później. No w każdym razie, cieszę się, że powstał taki wątek i mam nadzieję, że ktoś tutaj się jednak udzieli i coś tutaj zaśpiewa, bo chętnie posłucham... ...wykonanie Altenowiczów. ...tych, którzy się nigdzie jeszcze nie udzielali na swoich blogach, na tego typu rzeczach i tych, którzy się udzielali też chętnie myślę, że wszyscy posłuchają, także pozdrawiam.

#5 1 polubienie

Transkrypcja

Kolorowe kredki w pudełeczku noszę, kolorowe kredki bardzo lubią mnie. Kolorowe kredki, kiedy je poproszę, namaluję wszystko to, co chcę. Namaluję kota i na płocie słońce i wesołe coś tam na pochmurne dni.

#6 1 polubienie

Transkrypcja

Synek, zaśpiewaj coś innego, dobra? Fajnie śpiewasz, ale jakąś inną piosenkę poproszę.

Transkrypcja

To było dla wygłupu rzecz jasna A zwykłym głosem co mogę zaśpiewać Jakiego fajnego Wyruszam w świat, nieznany świat Tak jak mój tata, stry i brat Na drogę swą z tatuśkiem ząb Zabieram przez truki upomnieństwo I raz na wierzchu, raz na dnie Tak w życiu jest, to każdy wie I raz na lądzie, raz na dnie Przygoda nasza dzieje się I raz na wierzchu, raz na dnie Tak w życiu jest, to każdy wie I raz na lądzie, raz na dnie Przygoda nasza dzieje się

Transkrypcja

Witajcie! Ja postanowiłam zaprezentować się tu z piosenką, którą wykonywałam na konkursie piosenki angielskiej English Unites i zajęłam trzecie miejsce. Śpiewam bardzo dużo, więc bardzo możliwe jest to, że często mnie tu będziecie słyszeli. A teraz zapraszam Was do słuchania i oceniania. Dzień dobry! Dzień dobry! All need to be with you But I still haven't found what I'm looking for But I still haven't found what I'm looking for I have kissed honey lips Feel the healing in the fingertips He's burned like a fire He's burning desire I have spoke with a tongue of angels Held a hand, a hand of a devil It was sworn in the night I was called as a star But I still haven't found what I'm looking for But I still haven't found what I'm looking for Z góry przepraszam Was za mój mikrofon. Nie wiem jak to będzie brzmiało, ale... Nie wiem jak to będzie brzmiało, ale nagrywam z mikrofonu słuchawkowego. Nie wiem jak to będzie brzmiało, ale nagrywam z mikrofonu słuchawkowego. Pozdrawiam!

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Transkrypcja

No, Ulwica, muszę Ci powiedzieć, że bardzo ładnie śpiewasz, fajną masz wymowę, naprawdę fajnie to wyszło. Cieszę się, że zajęłaś trzecie miejsce w tym konkursie. Fajnie, fajnie. Powiem Ci, że ja też brałam udział w konkursie piosenki angielskiej. Zaśpiewałam jedną z piosenek, zaśpiewałam pierwszy konkurs, to piosenka, jedną zaśpiewałam, piosenkę Avril Lavigne, When You Were Gone. Nie wiem, czy ktoś to zna. Pewnie to znacie, z radia śpiewane było. To ja Wam to, zaraz Wam to zaśpiewam, zaraz to Wam zaśpiewam w trzecim wpisie.

Transkrypcja

I always need a time on my own I never did, I I need you there when I cry And the days feel like years when I'm alone And the land where you lie is my hope on your side When you walk away and the steps that you take When you see that it's only just a film Yeah. To see how much I need you right now When you're gone The pieces of my heart are missing you When you're gone The face I came to know doesn't make me do Look around the world, I need to hear You're always getting me through the day Make it okay, I miss you I never found this way before Everything that I do Reminds me of you And the clothes you left Lie on my floor And I smile just like you And all the things that you do When you walk away I can't do stuff that you take When you see how much I need you right now When you're gone The pieces of my heart are missing you When you're gone The face I came to know doesn't make me do Look around the world, I need to hear You're always getting me through the day Make it okay We will meet first With each other Out here forever I know we will Yeah, yeah I found you And I'm missing you today Everything I do Reminds me of you I can't do stuff that you take away When you're gone Yeah When you're gone The pieces of my heart are missing you When you're gone The face I came to know doesn't make me do Look around the world I need to hear You're always getting me through the day Make it okay I miss you When you're gone The pieces of my heart are missing you When you're gone The pieces of my heart are missing you When you're gone

Transkrypcja

Ja wam nie zaśpiewam, bo nie mam warunków póki co, ale może jak już dzisiaj taki dzień, to wszyscy zaśpiewamy Polska biało-czerwoni, Polska biało-czerwoni, bo to może dzisiaj wszyscy tak zaśpiewajmy.

Große Operndiva?

#12 2 polubienia

Transkrypcja

No to ja też sobie coś nagram. Uwaga, słuchajcie. Dłuższe życie każdej pralki to kalgon.

Transkrypcja

Super, bardzo mi się podoba taka idea śpiewania w błądku wokalnym. Fajne z poczuciem humoru potraktowane. Pozdrawiam.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Transkrypcja

Najmilsza chwila poranka, kawy jako swiniżanka.

#15 1 polubienie

Transkrypcja

A może... RMF FM

Transkrypcja

Albo radio Złote Przeboje.

#17 1 polubienie

Transkrypcja

No proszę Państwa, a tak na serio, to może coś takiego pokażę. Nazywał się Ikar na słonecznej krelcie, spokojnie z ojcem swym żył. Aż kiedyś w powietrze, pierwszy na świecie, ptasim lotem się wzbił. Wspaniałe skrzydła, wielkie i białe, zmontował z wosku i piór. I przypiął do ramion, poleciał śmiało i zniknął wraz z nimi wśród chmur. Synu mój, nie leć za wysoko, gonił gonikły ojca głos. Nie ufaj skrzydłom tak głęboko. To przecież tylko pióra i wosk.

Transkrypcja

No to ma więcej zwrotek, ale to na próbkę chyba starczy.

Transkrypcja

Tak jak był ten stary dżingiel. Przeboję zawsze młode Vox FM.

Happy hacking

Transkrypcja

To nie wiem, ja tam kojarzę tylko Vox FM!