Nagrywamy

Zoom H2N Akumulatory

Started by zywek 34 posts last post 7 years ago Page 1 of 2

#1 1 like

Witajcie.
Jakie kupić akumulatorki do Zooma H2n, co bym nie musiał co chwilę kupować nowych baterii?

#2 1 like

kup właśnie akumulatorki, które dają się ładować np. przez usb, są ze cztery razy droższe od zwykłych baterii ale napewno bardziej opłacalne
po co mi sygnatura?

No tylko jakie konkretnie teraz. Nawet nie wiem jakie są w ogóle dostępne w forie takiej, jakie tam trzeba.

Z tego co się na tym znam to zwyczajnie dobrej firmy największej dostępnej pojemności tj. Sanyo, Varta, GP, Panasonic, może Energizer, bo chyba też robi. Pojemności rzędu 2550mAh, 2700mAh to z tego co wiem max, a jesli ktoś podaje wyżej to chyba ściema.

polecam tylko znane firmy takie jak panasonic.
traktuj innych tak, jak sam chcesz być traktowany

Ja mam akurat Sony chyba 1200 mah cztery sztuki dwa lata i dają radę. Wcześniej miałem 4Ever, ale po roku nie nadawały się do niczego, a takto przez wiele lat używałem Gp.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Witajcie mam pytanie troche odbiegające od tematu bo nie na temat akumulatorów czy zuma można używać jako odtwarzacza mp3 czyli czy można odtwarzać na nim wgrane z zewnątrz pliki czy tylko te kture się nim nagrało?

Można odtwarzać.

Znalazłem dziś tylko 1,2v, a to trochę mło, bo ze spadkiem mahów spada napięcie

dobra super dzięki za info

#11 1 like

Żywku, akumulatorki AA mają 1,2V z regóły.
Właściwie to mają maksymalnie 1,35V, ale znamionowo, już po chwili spadają do 1,2V.
Tak po prostu się przyjęło, że akumulatorki zawsze mają troszkę niższe napięcie od baterii.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

z tego co wiem napięcie w akumulatorach nie spada liniowo tylko trzyma się baardzo długo, pod sam koniec spada dość gwałtownie, ale mogę się mylić. Tj jakoś tam spada, ale nieznacznie.

Najlepszymi akumulatorkami są ENELOOP - są białe i czarne - ja mam tebiałe i są świetne, ale czytałem, że te czarne są jeszcze lepsze.
O ile się nie mylę tosą one firmy SANYO
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#14 1 like

Ja się pytałem kogoś, kto używał tego zooma i mówił, że mają 1,5. Więc prawdopodobnie tak było

#15 1 like

@Żywek: defaultowo te baterie aa, aaa itp mają 1.5, ale nie zdziwię się jak tam jest nieco mniej w aku.
@Tomecki: Właśnie nie. To aku właśnie ulegają samorozładowaniu w przeciwieństwie do baterii zwykłych/alkaicznych. CHyba, że mówisz o rozładowywaniu przez odbiornik to się zgodzę.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

a oco chodzi z bateriami ni em h, albo jaks tak sie nazywaja? wiem ze mozna je ladowac ale w czym sa jeszcze inne procz innych do ladowania?

W tym, że mają efekt pamięci, i trzeba je formować przed normalnym ładowaniem. W przeciwnym razie będą krótko trzymać, albo wcale. Ja właśnie mam taki problem z Soniaczami nie używanymi jakieś trzy lata.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

formowac? czyli?

co to znaczy formowac pzed normalnym ladowaniem?

Ładować trzy razy określony czas.