EltenLink

Skąd wiecie o Eltenie

Założony przez pajper 76 wpisów ostatni wpis 3 lata temu Strona 4 z 4

#61 10 polubień

A ja nie pamiętam czy się wypowiadałem, więc nawet jeśli, to i tak to robię teraz.:D
Będzie krótko – Tyflopodcast. Pamiętam wersję 1.4 czy jakoś tak. A może 1.14? A może to było w roku 2014? :)
W Tyflopodcast usłyszałem, program zainstalowałem, szybko się zarejestrowałem. Trochę poprzebywałęm, jednak długo nie zostałem. Po bodaj roku znów wróciłem, jednak szybko zawróciłem.
Teraz jestem okresowo, bo w mym życiu jest jabłkowo. Bloga piszę, forum czytam i o wersję mobilną lub dla Mac ciągle pytam. Do beta testów zapisany, jednak nieco sfrustrowany, bo jak jej nie ma tak nie było; nic się w tej kwestii od bodaj roku nie wydarzyło.
Jednak ufam, ciągle czuwam, wpisy na blog wciąż wypluwam. Z tą nadzieją, że coś będzie, jestem przekonany święcie. Dawid dwoi się i troi, użytkownikom mam nadzieję zwątpić nie pozwoli. Pracuj dzielnie i wytrwale. Ja; pozdrawiam was wspaniale.
Dobrej niedzieli, pełnej wiary, miłości i nadziei.:)
Ps: Gdy ten wątek przeczytałem, sam napisać też coś chciałem. Jednak że poemat dłuższy napiszę, wcale się nie spodziewałem.:P
Czyńmy wokół siebie Dobro, aby i nam w tym życiu lepiej było. :)

Słyszałem to od Klango. Dawid umieszczał tam swoje wątki na forum Klango oraz na forum Computer and Technology. W Klango byłem znany pod nazwą użytkownika „Kelsey”. Zainstalowałem Elten w 2014 roku, ale potem go odinstalowałem, ponieważ nie działał zbyt dobrze. Tak było z Windows Vista. Dołączyłem ponownie w 2018 roku, w dniu zniknięcia Klango.

#63 Edytowano

Po raz pierwszy również chyba z Tyflopodcastu, a na pewno po tej pierwszej audycji tam, zainstalowałem i zacząłem używać, choć być może, że gdzieś indziej, wcześniej coś o Eltenie o uszy mi się obiło.

#64 1 polubienie

Noo, czyli wychodzi, że te podcasty mają sens, skoro przyciągają tu realnie ludzi, zostających latami. :)

#65 Edytowano

Myślę, że każda forma promocji ma sens. Wszak jest jeszcze wele wartościowych ludzi, których dobrze by było przekonać
Happy hacking

Ma każda promocja sens, tylko sporo ludzi niestety długo nie zostaje, no i z takiego tyflopodkastu siłą rzeczy dużo już ludzi nie przyciągniemy, bo 95% o nas słyszało, no ale jest sporo miejsc do uderzenia.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#67 3 polubienia

Ja wiem od Balteama, który mnie namawiał, jak elten jeszcze raczkował. Zostałem aż do dziś, a od tego czasu elten baaaardzo się rozwinął.
po co mi sygnatura?

Zdecydowanie tak, zwłaszcza że jak ktoś nie miał w ogóle do czynienia, to może sobie jakąś próbkę tam usłyszeć, jak jest zrobiona prezentacja.
Ciekawy jestem, czy ktoś tu przyszedł po przeczytaniu któregoś z artykułów do czasopism czy serwisów środowiskowych.
-- (Zuzler):
Noo, czyli wychodzi, że te podcasty mają sens, skoro przyciągają tu realnie ludzi, zostających latami. :)

--

Ja tu się toszkę rozwinę. Co prawda pisałem tutaj skąd się dowiedziałem, ale dopowiem tego co nie napisałem. A więc tak:
Od Łukasza z cyferkami to się dowiedziłem na nieistniejącym projekcie audioforum. Stwożył on tam wątek poświęcony eltenowi. A później jak byłem na teamtalku to djsenter mnie zachęcił do Eltena i to był taki główny bodziec, który sprawił, że zarejestrowałem tu konto, amen.

Tak, Szarka po artykule w przychodni, potem ona kogoś tu sprowadziła, pisała kilkanaście wpisó temu, więc nawet jak przyciągnie się jedną osobę, to można dotrzeć do całej grupy niewidomych.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#71 2 polubienia

Chociaż zauważam jednak wyraźną dominację poczty pantoflowej
Happy hacking

#72 3 polubienia

Problem polega na tym, że środowisko już o nas wie. Więc jeżeli chcemy przyciągnąć nowicjuszy, trzeba docierać do miejsc, w których bywają niewidomi z poza środowiska.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

W sumie puki nie ma mobilek, to też nie wiem, na ile sensowna byłaby to promocja.
Happy hacking

ja dowiedziałem się od Balteama oczywiście, na początku byłem sceptyczny bo Elten miał sporo błędów no ale postanowiłem dać mu szanse i jestem jakoś jak dobrze pamiętam od 2017

#75 5 polubień

Nie jestem pewna, skąd wiem o tym portalu. Gdzieś tam zawsze w rozmowach się przewijał, budząc całą gamę emocji. :D
Usłyszałam o jeden raz za dużo i powiedziałam "sprawdzam".
A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój. Nagle ptaki budzą mnie, tłukąc się do okien.

#76 2 polubienia

o tym projekcie najpierw usłyszałam w tyflopodkaście, potem Paulina 12 zaczęła mnie namawiać na założenie kąta, i powiem wam, że była to jedna z lepszych decyzji, że tótaj jestem, to tak żeby twórcy wiedzieli, że warto, bo społeczność i program naprawdę użyteczny, naprawdę świetnych ludzi można tótaj spotkać.