hejwam,
czy ktokolwiek z was ma doświatczenia z flixbusem?
nieważne czy z ich stronką www, czy z ich apka na androida, czy w ich autobusach, itp?
mogą być pozytywne, jak i negatiwne.
dziękuję,
Hejka,
Tak, pamiętam, że kiedyś raz skorzystałem z ich usługi, jadąc z Poznania głównego do Kielc z przesiadką w Krakowie. Nigdy więcej, nie porwę się, wiedząc wcześniej, że autobus przyjeżdża np. do Krakowa na jeden dworzec, a odjeżdża następny zupełnie z innego dworca, z innej części miasta. No i na to wszystko było,jakieś półtorej godziny. I fakt, że zdążyłem, jakimś cudem, to chyba tylko zbieg okoliczności.
Jeśli chodzi zaś, o komfort na pokładzie, to nie można nic zarzucić pojazdom: miękkie siedzenia, internet, oznajmianie przez kierowcę przystanków. No i chyba najważniejsze: toaleta na pokładzie. Normalnie PKS mogą tylko marzyć o takim standardzie.
Witam w dniu wczorajszym miałem okazję jechać flix busem na trasie Ustka Bydgoszcz.
Problemy się zaczęły już podczas kupowania biletu.
Jeśli chodzi o aplikację flix bus na telefon to poległem całkowicie.
Udało mi się po 5 dniach walki kupić bilet ze strony flix busa.
Nie mogłem znaleść zniżek, które nam przysługują na trasach krajowych.
Wyszukuje się trasy wpisując w polach z kąd do kąd , a zniżek ni słychu ni widu.
Napisałem emaila do konsultantów flix busa i okazało się, że trzeba wyzerować coś takiego jak osoba dorosła1 (chodzi pewnie o miejsce(, następnie trzeba zjechać strzałką kilka razy w dół i wtedy pojawia się przycisk zniżki.
W to się wchodzi i następnie trzeba wybrać z listy odpowiednią dla nas zniszkę.
W życiu nie wpadł bym na to, że trzeba coś wyzerować by pojawiło się coś innego, ale taką mają dostępną stronę nie stety.
Potem z tego co pamiętam wybiera się date i jest przycisk wyszukaj.
Pojawia się cena i i można za rezerwować.
Następnie jest kilka form płatności do wyboru: szybki przelew, karta kredytowa i kod blik.
Można ten bilet oczywiście wydrukować.
Potwierdzenie rezerwacji przychodzi też emailem.
Mój bilet obejmował tylko podróż powrotną bo do Ustki jechałem pociągami z przesiadką w Słupsku.
Podczas rezerwacji biletu jest do wyboru kilka kategorii miejsc m.in klasyczne i panorama.
Ja wybrałem klasyczne.
Wczoraj kolega mnie odwoził z miejsca pobytu na dworzec jak zobaczył kierowcę to zapytał gdzie mamy pójść by znaleść miejsce, a Pan kierowca na to niech usiądzie w 4 rzędzie gdzie jest zielona strefa.
W busie było dwóch kierowców jeden ładował bagaże do luku, a drugi siedział za kierownicą.
Faktycznie były zapowiadane przystanki, którą to zapowiedź było słychać z początku bardzo dobrze a potem słabo.
Była też prośba o założenie maseczek i zapięcie pasów bezpieczeństwa.
Drugi z kierowców już był lepszy, bo podszedł na około 20 minut przed moją wysiadką w Bydgoszczy i powiedział, ja po Pana podejdę jak będzie czas wysiadania.
Za około 20 minut będziemy w Bydgoszczy.
Jak powiedział tak też zrobił.
Podsumowując sama podróż ok., tylko problem z kupnem biletu był i jeden kierowca przy wsiadaniu nie dokońca uprzejmy.
Pozdrawiam Kamil.
No niestety, ciekawe co by zrobił jak by obok mnie akurat nie było osoby widzącej.
Pewnie by Cię doprowadził, albo scedował na innych pasażerów.
Kto wie czy nie do drugie.