Forum

Camilla Läckberg

Literatura

skrzypenka

#1 ·

1 likes
Witajcie. Nie wiem, czy ktoś czytał, ale założę taki wątek. W końcu to forum literackie, a ja mam coś super do polecenia. Znacie Sagę o Fjällbace?
Jest to saga pisana w formie kryminału, wspomnień, życia rodzinnego, psychologii. Na prawdę wielowątkowa, wciągająca opowieść. Dwóch ostatnich tomów jeszcze nie przeczytałam, ale to nadrobię.
A wy?
Autorka pisze jeszcze inne książki, napisała dwie powiązane luźno z tą sagą, ale i też jakaś kucharska nawet się znajdzie. Czekam na wasze opinie.
Große Operndiva?

piotrpawel

#2 ·

1 likes
Przeczytałem całą sage. Jest ok. Jestem fanem kryminałów skandynawskich i zainteresowałem się i tą autorką. Nie zawiodłem się.

skrzypenka

#3 ·

1 likes
Całą? Cudownie, bardzo mi się podoba ta saga. Też się nią nie zawodzę. :)
Große Operndiva?

Kasia

#4 ·

1 likes
Och taaak! Jestem na piątej bodajże części! Super jeeest! Mam nadzieję, że będą kolejne, choć teraz jest ich sporo!

Mimi

#5 ·

1 likes
Hejka! Ja też przeczytałam wszystkie tomy. :) Moje ulubione to: "Fabrykantka aniołków", "Kaznodzieja" i "Syrenka".
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

skrzypenka

#6 ·

1 likes
Uwielbiam "syrenkę", "księżniczkę z lodu" i "kaznodzieję
" i "kamieniarza".
Große Operndiva?

Mimi

#7 ·

1 likes
A którą część czytałaś ostatnio? Ja "Czarownicę".
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

skrzypenka

#8 ·

1 likes
Nie pamiętam właśnie, ale chyba fabrykantkę, już nie wiem, bo to dawno było. Muszę jeszcze raz przeczytać wszystkie.
Große Operndiva?

Kasia

#9 ·

1 likes
czarownica jest chyba ostatnia jak narazie.

Mimi

#10 ·

1 likes
Tak. Następuje po "Fabrykantce".

wrzos33

#11 ·

A ja chciałabym Wam polecić również cykl "Złota klatka" oraz "mentalista" tej autorki.

Agata.d

#12 ·

1 likes
Kamieniarz i Kaznodzieja to moje ulubione części no i jeszcze pogromca lwów. Czarownica jest chyba najmocniejsza jak dotąd i daje dużo do myślenia.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

biedrona333

#13 ·

1 likes
biedrona333 Jest jeszcze wydana najnowsza część sagi o fiellbace pod tytółem kukułcze jajo jak ktoś chce to mogę się podzielić
-- (Kasia):
czarownica jest chyba ostatnia jak narazie.

--

wrzos33

#14 ·

Aktualizacja: pojawiła się najnowsza, 12 część, Płaczka, wspominanej tu sagi o Fjällbace.
Opis
Prawda bywa groźniejsza niż zbrodnia.
Przeszłość kładzie mroczny cień na teraźniejszości. Minęło trzydzieści lat, odkąd Sofie Rudberg zaginęła bez śladu. Zdążyła właśnie pójść do liceum, była lubiana, podziwiana – i znienawidzona? Jej zaginięcie wstrząsnęło Fjällbacką i na długie lata naznaczyło tę idylliczną miejscowość na zachodnim wybrzeżu Szwecji.Nagle policja dokonuje makabrycznego odkrycia. Pojawia się pytanie: czy odnalezione szczątki rzeczywiście należą do Sofie?
Wznowione śledztwo wywraca do góry nogami życie wielu osób, które po jej zaginięciu próbowały ułożyć sobie wszystko na nowo. Patrik Hedström i jego zespół z komisariatu w Tanumshede działają pod ogromną presją, a w sprawę angażuje się także pisarka Erica Falck. Tymczasem ktoś jest gotów uczynić wszystko, byle przeszkodzić w ujawnieniu prawdy…
Camilla Läckberg – jedna z najciekawszych szwedzkich pisarek. Światową sławę przyniosła jej seria o Fjällbace. Jest także autorką thrillerów psychologicznych oraz serii książek dla dzieci o przygodach Super-Charliego. Książki Camilli wydawane są w ponad 60 krajach, zostały przetłumaczone na 43 języki, a na całym świecie sprzedało się ponad 40 milionów egzemplarzy.