Film, telewizja i wszystko, co niepasuje do innych forów

Jakie seriale lubicie

Założony przez chmielek 95 wpisów ostatni wpis 2 lata temu Strona 3 z 5

Z zagranicznych to najbardziej mi się podobał Skazany na śmierć, który obejrzałem od dechy do dechy. Kiedyś- X files, ale nie regularnie i nie w całości, po za tym- troszkę Rodzina Soprano, Dexter i wiele innych. Aha- i oczywiście Miasteczko Twinpeax.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Z zagranicznych widziałam Luz Claritę. Ktoś ogądal? Po polsku Serce Clarity.
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

Pamiętam to, że leciało w tv jak byłem mały. Mam zamiar zabrać się za Grę o tron, ale niestety czas nie pozwala.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Ja z zagranicznych ogladałam gwiezdne wrota, miałam fioła na tym punkcie.
May the force be with you.

no to tera ja serjale codzienne Klan Polskie komediowe alternatywy4 ,zmiennicy Polskie obyczajowe dom zbiegiem lat zbiegiem dni , wojna, domowa polskie mniej znane duch w dom jest jak jest fitnesclub polsat miodowe lata świat według kiepskich rodzina zastępcza graczykowie tvp święta wojna .
brytyjskie w wersji z lektorem co ludzie powiedzą pan wzywał milordzie? alo alo i w tym stylu główni starsze alf oczywiście też ,
jeśli kreskówki to cała hana barbera czyli flintstonowie jetsonowie scoobby doo i cała reszta ze starym dubbingiem smerfy gumisie ze starym dubbingiem
Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.

u mnie w te klocki jest cienko, ale ulubiony serialik też mam a jest nim "ultra wiolet" Od czasu do czasu jeszcze "sprawiedliwi.

netflixowy wiedźmin

da się bez audiodeskrybcji coś zrozumieć z wiedźmaka? z Pół wieku poezji niespecjalnie.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#49 1 polubienie

Z telewizyjnych oglądam Sędzię Wesołowską, lubię też Miodowe lata, ale muszę nadrobić. Z zagranicznych słucham tylko seriali radiowych z BBC, np. DCI Stone, Tracks, Alone, Doctor in the house & Doctor at large i wiele innych, bo większość ma tylko po kilkanaście odcinków. Od jakiegoś czasu zabraliśmy się też za słuchowiska oparte na starym amerykańskim serialu The Twilight Zone.

słuchowiska z BBC cudo.
Orkiestra gra jeszcze tańczą,i drzwi są otwarte dzień warty dnia a to życie zachodu jest warte.

Wyprodukowane przez Big Finish też bywają niezłe, a i Audible czasem coś wypuści.

Graphicaudio polecam.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

A robią coś poza westernami?

Na bank jeszcze fantasy.

@Wredny
Z brytyjskich prawie tak samo, choć do "Alo alo" cierpliwość kończy mi się zwykle dość szybko. A "Co ludzie powiedzą" uwielbiam, choć w wersji z lektorem sporo traci, z tego, co udało mi się zauważyć.

Kiedyś oglądałam "Na dobre i na złe", ale już nie oglądam, bo zgubiłam się w fabule, był kiedyś taki serial "kocham.Enter" puszczano go na TVN a potem na TTV go widziałam, teraz można go znaleźć na TVN Player. Kiedyś leciał na TVN 7, a teraz leci na Pulsie taki serial pt. "Zaklinaczka duchów" i baaaaardzo mi się spodobał. Uwielbiałam go oglądać. Obejrzałam całe 5 sezonów, bo tyle ma.
Give me a sign.

#57 Edytowano

Był jeszcze taki serial jak "Czarodziejki", też go oglądałam. Miał 8 sezonów i obejrzałam z tego wiele odcinków.
Give me a sign.

No to update:

Gliniarze, W11, Ultraviolet, ten ostatni bardzo polecam.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Tylko pierwszy sezon, drugi to porażka
🇺🇦 🇵🇱

Jeżeli chodzi o mnie to ja lubię takie pozycje jak: Czas honoru, Tajemnica twierdzy szyfrów, ze starszych to czterej pancerni i pies, Stawka większa niż życie, przygody pana michała, czarne chmury, chłopi. Z nowszych to świat bez końca, szkoła, ale pod warunkiem, że odcinek się zapowiada ciekawie to wtedy oglądam.