Transcription
Witajcie. Ja będę trochę kontynuować w temacie, a trochę tak też się chcę odnieść do tego odłączania, przyłączenia itd. No to ja w paczkę jadę. Chwileczkę. Hej, idź, idź na spędź. No i u nas teraz chodzi taki samochód, taka ciężarówka duża i ona jak jest ponad 30 stopni to polewa w ogóle całą drogę z jednej strony, potem z drugiej. Okej, i teraz do rzeczy. I teraz ciągnę dyktafon sobie w ręku i ważne jest dla naszego opisu, który będę Wam później to mówiła, pierwszy rząd, czterech przycisków. Pierwszy od lewej jest dla nas w sumie nieważny, nie będę nawet mówiła jak się nazywa funkcja. Chodzi o to, że jak jesteśmy w tym, że czy tam chcemy wybrać dyktafon czy dysk, to to jest jakby cancel. Nie, nic z tego nie chcę wybrać, sorry, powiem dobrze. A drugi to jest w tym przypadku strzałka w lewo, trzeci to jest w tym przypadku strzałka w prawo, a czwarty, czyli pierwszy od prawej, to jest takie coś jakby enter, takie zatwierdzanie. I teraz, załóżmy, że mam go podłączony jako mikrofon i chcę go odłączyć, no to muszę wciskać. O, ważny jest jeszcze jeden przycisk. A nie ważne, ten jest. W innym rzędzie, pod rekordem dopiero, trochę dalej, ale to nieważne. W każdym bądź razie muszę wcisnąć stop i stop i potwierdzanie. To jest takie coś, takie coś do jakby wywołania tego, nie wiem, podmienić, jak to tam nazwać, ja chcę tego odłączyć. Potem się musi wybierać limiter. Zostanie to stoi chyba na cancel, czyli wybierasz limiter. Tam chyba jest coś takiego jak zatwierdź albo coś takiego i execute albo coś takiego i wtedy się wciska to potwierdzatko. Z tym, że ten przycisk stop z tym potwierdzatkiem, to nie jest tak, że to się otrzyma. To się tylko po prostu wciska razem i puszcza. No i wtedy już po tym zatwierdzeniu. Powinien być dyktafon odłączony, jednak nie jestem co do tego przekonania, mam wrażenie, że to się jeszcze jakby nie, że to się już odłączyło od komputera, ale on jeszcze sobie nie przeszedł w taki ten mode, czy tryb, w którym ja daję play i to po prostu gra. Będę musiała jeszcze to w instrukcji poczytać. O wiele prostiejsza sprawa jest, jak się to odłącza jako dysk, chociażby z tego powodu, że jak się to odłącza jako dysk, to mamy w systemie ten dźwięk, że się odłączyło. I wtedy to wygląda tak. Najpierw wybieramy, klikamy to potwierdzatko, ten enter nazwijmy to, potem wybieramy level, no czyli właśnie drugi przycisk z prawa, potem, bo to jest właśnie to, to chyba, stoimy właśnie na tym, czy chcemy to potwierdzić i potem się to znowu potwierdza. I wtedy jest dźwięk, że to się od komputera odłączyło. I w momencie, kiedy jest ten dźwięk. Kiedy wciskam play, to po prostu gra, jeżeli coś tam miałam jakieś. Wtedy wiem, że to na pewno jest odłączone. Natomiast przy odłączeniu tego mikrofonu, tak jak mówię, nie jestem aż taka pewna, będę to musiała jeszcze poczytać. Czyli przypadkiem, że jeszcze jakiś przycisk nie wciska tuż przed odłączeniem albo tuż po nim. A jak tego sobie poczytam, to będzie ok. Zresztą instrukcja dla Zoom H1n to jest masakra, nawet masakrę. Musiałam bardzo dużo nad tym siedzieć z osobami widzącymi, żeby mi powiedzieli, co tam jest, bo to była instrukcja w stylu. Press coś tam, tak ciśnij coś tam i koniec kropka był jakiś obrazeczek, jakaś strzałeczka, jakiś. Ej, powiedziała bym to nieładne słowo, ale ok. I to jest po prostu instrukcja dla nas do bani. Czyli musiały mi osoby widzące bardzo pomagać, żebym ja mogłam napisać ten słowacki taki manual powiedzmy. Jak to się w ogóle tym steruje? Po niewidomemu, ale udało mi się i mam go już napisane chyba 11 stron, macie jakoś tak. W każdym bądź razie muszę się dowiedzieć jeszcze, jak to jest z tym odłączeniem tego mikrofonu dokładnie, czy tam w tym kroku końcowym czegoś mi nie brakuje. I wtedy, jak się tego dowiem, to będę mogła się zachować w ten sposób, że będę mogła to przełączać z trybu do trybu tylko tak, Znaczy tak, w ten sposób, że tyłko to po prostu odłączę i jak przyłączę znowu, to znowu piskakuje to okienko, zatwierdza, idzie się dalej. I znowu nam wraca nasza ciężaróweczka. Dobra, nie chciałam do tego mówić, jak miałam ten auto level uruchomiony. Chciałam bardziej, żeby przybliżyło to auto, więc mam nadzieję, że wyszło. No, także idę studiować te instrukcje, jak to tam jest z tym odłączeniem od mikrofonu jakby, no i zobaczymy.