Forum

7 dni w piekle. Tekstowe rpg. Już w kródce!

Dema i nadchodzące projekty

martinus

#101 ·

było by fajnie jak by udało się zrealizować pomysł z voice actingiem.
May the force be with you!

Zuza

#102 ·

Ej, kobiety były dwie, chyba. W tej grze
Boże, błogosław obsługę
klienta.

pates

#103 ·

Generalnie będzie więcej. To co wysłałem to tylko koncepcyjne demo ukazujące sytuację, i nic więcej.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

pates

#104 ·

Witam witam! Pragnę poinformować, że gra jest właśnie reaktywowana i co więcej, będzie dalej budowana na silniku Renpy! Ostatnie zmiany, to kompletne zrestrukturyzowanie kodu w szczególności walki, żeby była faktycznie walką taką, jaką znamy z gier rpg. Dodatkowo takie rzeczy, jak Matemaszyna będą faktycznie losowe, więc wszystko nie będzie już pisane na sztywno z palca. Jeśli skończę to, co teraz robię, wydam ponownie pierwszy rozdział jako demo, a następnie zacznę pracę nad rozdziałem drugim. Mam nadzieję, że kogoś ucieszy ta informacja i ktoś czekał na tę produkcję. I tak, nie ukrywam, wspieram się trochę AI przy rzeczach, które są dla mnie cięższe. Ale przyznaję się do tego.

daszekmdn

#105 ·

Wsparcie AI jeśli tylko wiesz co robisz nie jest niczym złym. Fajnie. :)
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

pates

#106 ·

Idzie bardzo dobrze, ekrany walki, statystyk itd już są, tylko chcę wszystko pouściślać

pates

#107 ·

Witam, za dni niewiele, myślę że jeszcze w czerwcu udostępnię finalne, concept demo 7dwp. Jakie zmiany? Przede wszystkim żadnych walk na sztywno. Jest system pod to, wszystko spięte, exing, poziomy itd. Zagadki też są bardziej losowe jak np przy Matemaszynie, więc macie ciężej. Puzzle też są bardziej losowe, nie jakieś specjalnie ciężkie, ale też w formie minigry. Dodana obsługa nvda do silnika, bo jest to chyba najlepsza opcja na granie. Coś jeszcze? Błędy jakieś poprawione, te co znalazłem, fabuła jaka była taka jest, to ma być ulepszone demko. Kiedy premiera finalnej wersji? Who knows xd nie obiecuję bo potem będzie na mnie, jak wyjdzie to będzie.

daszekmdn

#108 ·

Z ciekawości: W czym piszesz? Codex, czy ręcznie?

pates

#109 ·

Gemini jeszcze.

zywek

#110 ·

To gemini albo codex to jest język programwania dziś? Eh, świat się kończy.

pates

#111 ·

Spokojnie, wiem, że jesteś orłem z programowania i chętnie będziesz uczyć każdego. To się ceni!

pates

#112 ·

Wybaczcie ale na prawdę, irytuje mnie takie podejście. Ja osobiście nie mam problemu czy to z używaniem, czy z tym, że ktoś używa AI do vibecodingu, jeśli sprawdza czy wszystko działa itd, gdy człowiek ma pomysł na grę, program, ale nie jest mu po drodze z kodowaniem. Nie jest to rozwiązanie idealne, ale, ile np teraz mamy modów dostępnościowych dzięki temu?

zywek

#113 ·

Nie muszę być z niczego orłem, żeby mnie irytowało gadanie, że piszesz w gemini. Nie piszesz w geini, tylko z gemini jak już coś.

pates

#114 ·

Wiesz co to jest skrót myślowy?

zywek

#115 ·

A wiesz co to jest precyzyjna wypowiedź?

pates

#116 ·

Nie będę kontynuować bezsensownych i nie wnoszących do tematu nic dyskusji.

balteam

#117 ·

Ale jeśli pisze w apce gemini, no to w sumie pisze w gemini :P
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

LordKiller

#118 ·

Tagra brzmi mega, nie mogę się doczekać nowej wersji, chciałbym zagrać.

daszekmdn

#119 ·

Nie no liczyłem właśnie na szerszą wypowiedź czyli czy dalej renpy, czy renpy z ai, czy od zera w czym innym :D
Do puki rozumiesz co piszesz, wiesz jak działa programowanie, to nie czepiam się vibe codingu.

pates

#120 ·

Python i renpy, ale wszystko jest sprawniejsze.