Witajcie! Może to trochę dziwne pytanie, ale chciałabym wiedzieć, skąd wiecie, co się dzieje w waszym środowisku muzycznym? I teraz pierwsze 15 wpisów by było, że sobie zaobserwowali fanpage na facebooku i tam mają informacje tylko o tym, co interesuje. WIem, też to mam. Ale pytanie brzmi, macie jakieś miejsca w internecie, na streamingach, na stronach... w różnych miejscach, gdzie sprawdzacie np.: jakie koncerty są niedługo w Polsce, jakie są planowane premiery płytowe itd? Macie jakieś takie sposoby na dowiadywanie się. Jeśli jest to jakieś miejsce na facebooku, twitterze, czy czymś takim, to brdzo proszę. CHodzi mi tylko o to, żeby były konkrety, a nie takie coś, że: sprawdzam tylko to, co lubię, a co mnie reszta obchodzi. xd.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
To pewnie odpowiedź "g mnie obchodzą nowości, a jak ma mi się jakiś utwór czy ewentualnie płyta nowa spodobać, to najpierw albo się z nią muszę osłuchać, albo na tt zasłyszę" też cię nie interesuje, co?
Mam dziwne upodobania więc głównie przeszukiwanie Youtube wpisując coraz dziwniejsze frazy. Czasem coś znajdę, ale zasadniczo nadal szukam fajnych źródeł, a w moim przypadku łatwe to nie jest.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
O polifonię też czytam, choć opisywane tam pozycje bywają raczej z tych ambitniejszych
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
U mnie jeżeli chodzi o nowości z np Hands upu czypodobnych podgatunków, to forum handsupowo.pl, ewentualnie śledzę kanały na yt / soundcloud bezpośrednio producentów lub obserwuję te nieszczęsne fanpagey .
Co do koncertów to albo fampage danego artysty, albo na going sprawdzam sobie wydarzenia w mojej okolicy, newsy czytam często w jakiś gazetach intenetowych, nwm cgm, glamrap itd. Do tego typowo newsowe kanały na yt, oraz trochę przypadku.