EltenLink

Statystyki dotyczące pandemii

Wróć do Wątki archiwalne

#81 grzegorzm

Tak tłumacz sobie, tłumacz wszyscy czytający forum, nawet nie koniecznie zgadzający się ze szczepieniami wiedzą jaka nie logiczna jest twoja logiga.
We wszystkich sensownych informacjach trąbi się, że szczepionki chronią przed ciężkim przechodzeniem Covid to nie jeden z drugim będzie pieprzył swoje racje.

2021-10-02 19:55

#82 Lowca_Androidow

Wystarczy spojrzeć na Izrael jak to wygląda statystycznie:
cytat:
Według danych resortu zdrowia, które podaje "Haaretz", odsetek ciężko chorych pochodzących z grupy niezaszczepionych rośnie wraz z wzrostem odsetka zaszczepionych.

13 września na 664 ciężko chorych na COVID-19, 437 to osoby niezaszczepione, a 168 - w pełni zaszczepione. 59 osób zaszczepiono trzema dawkami.

Z kolei jeśli przeliczy się liczbę zakażeń na liczbę mieszkańców wówczas - jak wynika z danych resortu zdrowia Izraela - na każdą ciężko chorą osobę w wieku 60 i więcej lat, która otrzymała trzy dawki szczepionki na COVID-19, przypada 33 ciężko chorych na COVID-19 w tej samej grupie, którzy nie zostali zaszczepieni.

I dalej się łudźcie, że szczepionka jest tak bezpieczna.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-10-02 20:16

#83 grzegorzm

weź cofnij się do jakiejś podstawówki czy coś

Nie można porównywać tych dwóch grup bo to niczemu nie dowodzi, więc tak 437 nie zaszcepionych to mówi samo za siebie

2021-10-02 20:29

#84 grzegorzm

Jeszcze na dodatek trzeba pamiętać, że w izraelu jest pewnie z 85 procent zaszczepionych więc automatycznie odsetek ciężko chorych pochodzących z grupy niezaszczepionych rośnie wraz z wzrostem odsetka zaszczepionych.

2021-10-02 20:35

#85 Lowca_Androidow

jeszcze na dodatek trzeba pamiętać, że w Izraelu mieszka tylko około 8 mln ludzi więc te cyfry tym bardziej są wysokie

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Edytowano 2021-10-02 21:02

#86 grzegorzm

Tak są wysokie w śrud nie zaszczepionych,
zobacz
Z kolei jeśli przeliczy się liczbę zakażeń na liczbę mieszkańców wówczas - jak wynika z danych resortu zdrowia Izraela - na każdą ciężko chorą osobę w wieku 60 i więcej lat, która otrzymała trzy dawki szczepionki na COVID-19, przypada 33 ciężko chorych na COVID-19 w tej samej grupie, którzy nie zostali zaszczepieni. Czyli ile by było jak by było jeszcze więcej za szczepionych, dużo mniej w stanie ciężkim

2021-10-02 21:16

#87 Lowca_Androidow

-- (grzegorzm):
weź cofnij się do jakiejś podstawówki czy coś

Nie można porównywać tych dwóch grup bo to niczemu nie dowodzi, więc tak 437 nie zaszcepionych to mówi samo za siebie

--
Ja ciebie nie obrażam i nie życzę sobie tego typu tekstów z twojej strony bo dzieciaku mam syna w podobnym wieku
To raz, a dwa 168w pełńi zaszczepionych mówi samo za siebie, w tym 59 trzema dawkami, dobre.
To jest jedna czwarta, czyli co czwarta chora osoba to osoba zaszczepiona, to mówi wszystko o skuteczności szczepionek.

2021-10-02 21:19

#88 grzegorzm

Nie bardzo interesuje mnie ile lat ma twój syn, ale nie wiem jak wyliczyłeś, że co czwarta chora osoba to osobazaszczepiona. Nic tam takiego nie na pisali, nie na pisali ile w śrud zaszczepionych jest ciężko chorych.

2021-10-02 21:47

#89 grzegorzm

Wniosek z tego jeden, można się nie szczepić i powiedzieć, boję się igły, mam gdzieś szczepienia albo co golwiek, ale nie, że szczepienia nie chronią bo chronią.

2021-10-02 21:48

#90 zywek

Ale innych nie chronią. Osoby zaszczepione jeżdżą i nic nie musza robić, w sensie nie są testowani i nikt nie srawdza, czy roznoszą czy nie.

2021-10-02 22:27

#91 Lowca_Androidow

-- (grzegorzm):
... ale nie wiem jak wyliczyłeś, że co czwarta chora osoba to osobazaszczepiona. Nic tam takiego nie na pisali, nie na pisali ile w śrud zaszczepionych jest ciężko chorych.

--

Nie napisali ilu wśród zaszczepionych jest chorych?
Mnie wysyłasz do podstawówki, a sam nie umiesz czytać ze zrozumieniem to może tobie by się przydały ponowne lekcje czytania i liczenia

cytat:
13 września na 664 ciężko chorych na COVID-19, 437 to osoby niezaszczepione, a 168 - w pełni zaszczepione. 59 osób zaszczepiono trzema dawkami.

168 w pełni zaszczepione wśród ciężko chorych, w tym 59 trzema dawkami
Z tego jasno wynika, że co czwarta osoba jest wśród ciężko chorych osobą w pełni zaszczepioną.

Edytowano 2021-10-03 08:23

#92 grzegorzm

Dobra, co czwarta osoba, zgadza się czyli uważasz, że szczepionki nie działają, to spójż na to z tej strony, skoro co czwarta osobazaszczepiona jest w stanieciężkim to gdy by za szczepić nie zaszczepionych to i tak było by mniej w stanie ciężkim, i tak. już o następnej części tego co wkleiłeś nic nie powież, bo tak ci wygodnie.
Z kolei jeśli przeliczy się liczbę zakażeń na liczbę mieszkańców wówczas - jak wynika z danych resortu zdrowia Izraela - na każdą ciężko chorą osobę w wieku 60 i więcej lat, która otrzymała trzy dawki szczepionki na COVID-19, przypada 33 ciężko chorych na COVID-19 w tej samej grupie, którzy nie zostali zaszczepieni.

2021-10-03 12:13

#93 grzegorzm

A możesz mi powiedzieć dla czego ja mam chronić osoby nie za szczepione?
Prawdajest taka,że osoby nie zaszczepione nie robią nic żeby samych siebie chronić, podejżewam niestety, że duża część z nich to też antymaseczkowcy więc mają wybór.
Wybierają albo siedzenie w domu albo testowanie się przy większych imprezach i tak dalej.
-- (zywek):
Ale innych nie chronią. Osoby zaszczepione jeżdżą i nic nie musza robić, w sensie nie są testowani i nikt nie srawdza, czy roznoszą czy nie.

--

2021-10-03 12:16

#94 zywek

Jak dla mnie to trzeba zaprzestać tego wszystkiego, co się teraz dzieje. Są kraje, np. afrykańskie albo Szwecja, w któej nie szaleją i z tego co wiem to jest dobrze.

2021-10-03 15:33

#95 grzegorzm

No jest dobrze zwłaszcza w takiej brazylii, teraz nie wiem, ale za ciekawie nie było, szwecja też przeszła czwartą falę no i mają zdaje się wyższy stopień wyszczepialności więc nie gadaj, że nie mieli obostrzeń i jest tak kolorowo.

2021-10-03 15:40

#96 grzegorzm

Jeżeli zaczęli byśmy żyć normalnie to i tak ci co mają narzekać narzekali by, że służba zdrowia nie wydolna.

2021-10-03 15:42

#97 zywek

Nie mieli nakazanych maseczek, mieli tylko zalecone, kto chciał ten nosił i tam zarażonych odsetek na 100000 osób był jakiś mniejszy niż w Polsce., chociaz może nie, bo niby to kraj i innym zludnieniu, ale jednak. Na Tajwanie też ponoć nie mieli dużo zachorowań.
Zresztą nadal tak, jak mówię, aktualne testy możemy sobie w zad wsadzić.

2021-10-03 15:55

#98 grzegorzm

Wszyscy co przeciwnicy krzyczą, że testy złe, mamy jakieś dane, które to potwierdzają, że na przykład co drugi jest błędny albo coś takiego?

2021-10-03 16:04

#99 balteam

Tak Żywek, tylko na Tajwanie akurat była mocna kontrola, kwaarantanny itd. Co do nakazów masek, hmm, nakazy nie w każdym kraju są tak samo przestrzegane.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-10-03 16:08

#100 Lowca_Androidow

Edytowano 2021-10-03 16:34