EltenLink

Statystyki dotyczące pandemii

Wróć do Wątki archiwalne

#581 djkrissu

Takich jak kolega Sutkowski jest wielu, Niedawno w polsacie wypowiadał się jakiś inny konował, że z tym cofaniem obostrzeń to się nad to pośpieszyliśmy i że jeszcze najgorsze nie minęło. Takich kolesi jest sporo, którzy straszą i straszą, a to głupie społeczeństwo w to wszystko wierzy dokładnie tak, jak w szczepionki, które dają tyle co nic! Co zresztą już od kilku miesięcy udowodniono i co? i nic! społeczeństwo nadal wierzy i daje się szczepić czymś o czym tak naprawdę nic nie wiemy. Widać to zresztą po skutkach ubocznych. Tutaj nie ma pandemii corony, tu jest pandemia głupoty i naiwności ludzkiej! Nikt nie potrafi myśleć samodzielnie, tylko jak te pelikany, łykają wszystko, to, co im media wciskają. Jak w tv powiedzą, że ogień oczyszcza z covida, to założę się, że wszyscy jak jeden mąż i jedna żona rzucą się na zapałki :P i tylko dla tego, że tak mówią w tvn, polsacie, czy innym tego typu brzęczydle. Dokładnie tak samo jest ze szczepionkami. Media powiedziały, żeby się szczepić, to znaczy, że trzeba się szczepić. Jak wam media powiedzą, że arszenik jest dobry na covida, to okaże się, że masowo został wykupiony i każdy go zażywa z wiarą w lepsze jutro :P Nikt nie potrafi myśleć samodzielnie! Żal mi jest takich ludzi!
-- (Numernabis):
A oto jakich mamy ekspertów od covida
https://nczas.com/2022/02/13/sutkowski-zapowiadal-to-miesiac-temu-sprawdzamy-wizje-pandemicznego-eksperta/

--

Fiorda! to projekt dwójęzyczny, polsko-ukraiński. Fiorda, to "muzyka dla każdego o każdej porze nocy i dnia". Zapraszam do zapoznania się z tym projektem, a może znajdziesz tam coś dla siebie? http://dmsrv.pl:7181/fiorda Na razie pilot, w krótce audycje na żywo. strona projektu: http://fiorda.dmsrv.pl
2022-02-13 23:43

#582 misiek

Ej no, przecież rad był kiedyś taki zdrowy no nie?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-02-14 01:20

#583 djkrissu

Ano był :P
-- (misiek):
Ej no, przecież rad był kiedyś taki zdrowy no nie?

--

Fiorda! to projekt dwójęzyczny, polsko-ukraiński. Fiorda, to "muzyka dla każdego o każdej porze nocy i dnia". Zapraszam do zapoznania się z tym projektem, a może znajdziesz tam coś dla siebie? http://dmsrv.pl:7181/fiorda Na razie pilot, w krótce audycje na żywo. strona projektu: http://fiorda.dmsrv.pl
2022-02-14 03:20

#584 Numernabis

Oto jak wygląda busines covidowy, bo o to właśnie w tym chodzi, o nic innego:
https://nczas.com/2022/02/19/to-sie-nazywa-przebranzowienie-tynkarz-z-czestochowy-pasierb-polityka-zajal-sie-testami-i-szczepieniami-zainkasowal-z-nfz-miliony/
I tynkarz ni z gruchy ni z pietruchy stwierdził, że otworzy punkty wymazowe, bez cynku, cóż za nos do interesów, większej ściemy nie słyszałem.
Jest to pasierb byłego szefa Narodowego Funduszu Zdrowia.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Edytowano 2022-02-19 18:36

#585 misiek

Kompinatorstwo jak zwykle.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-02-20 01:55

#586 grzegorzm

Znaczy, dla czego miał by nie otworzyć? Otwarcie np kliniki kardiologicznej nie oznacza, że ten kto jest jej właścicielem operuje, już bardziej można się do czepić do firm, które zawyżały ceny maseczek i płynów do dezynfekcji.

2022-02-20 10:06

#587 Numernabis

Grzegorzu, pomyśl logicznie, dziwny zbieg okoliczności, ogłoszno pandemię i zwykły tynkarz wpada na pomysł i otwiera 4 punkty wymazowe dzięki czemu w ciągu niespełna dwóch lat wzbogaca się o ponad 2 miliony zł i okazuje się, że to jest pasierb szefa NFZ.
Można mieć dryg do interesów, ale to zbyt grubymi nićmi szyte.
Sam fakt, skąd wiedział, że będą potrzebne punkty wymazowe? Że to taki intratny interes? Tego jeszcze u nas nie było, u nas i u nikogo więc musiał mieć cynk.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2022-02-20 11:05

#588 Numernabis

Coraz więcej wskazuje na to, że to nie żadne spiskowe teorie, ale ta pandemia to nic innego jak doskonały busines.
W Krynicy w szpitalu na oddziale covidowym lekarz zarabia średnio prawie 50 tysięcy miesięcznie, , najwyższe wynagrodzenie miesięczne lekarza to 73 tysiące zł, a pielęgniarki średnio 13 tysięcy miesięcznie, a ajwyższe miesięczne wynagrodzenie to 19 tysięcy - pandemio trwaj.
W znałączniku skan dokumentu potwierdzającego to co piszę

Edytowano 2022-02-20 11:36

#589 misiek

To może Pan budowlaniec szykuje się na drugiego Jureczka Ziembę?

2022-02-20 16:49

#590 grzegorzm

To nie wątpliwie,ale nie jest powiedziane, że jeszcze wtedy nie testowali, testowali od początku pandemii i logiczne było, że pewnie się to przyda natomast sam pomysł ktoś musiał mu podpowiedzieć.
-- (Numernabis):
Grzegorzu, pomyśl logicznie, dziwny zbieg okoliczności, ogłoszno pandemię i zwykły tynkarz wpada na pomysł i otwiera 4 punkty wymazowe dzięki czemu w ciągu niespełna dwóch lat wzbogaca się o ponad 2 miliony zł i okazuje się, że to jest pasierb szefa NFZ.
Można mieć dryg do interesów, ale to zbyt grubymi nićmi szyte.
Sam fakt, skąd wiedział, że będą potrzebne punkty wymazowe? Że to taki intratny interes? Tego jeszcze u nas nie było, u nas i u nikogo więc musiał mieć cynk.

--

2022-02-20 17:40

#591 grzegorzm

Wojna dla niektórych to też wielki biznes i co z tego jeśli dla większości to bieda. Na wszystkim w jakiś sposób kasę da się z robić.
-- (Numernabis):
Coraz więcej wskazuje na to, że to nie żadne spiskowe teorie, ale ta pandemia to nic innego jak doskonały busines.
W Krynicy w szpitalu na oddziale covidowym lekarz zarabia średnio prawie 50 tysięcy miesięcznie, , najwyższe wynagrodzenie miesięczne lekarza to 73 tysiące zł, a pielęgniarki średnio 13 tysięcy miesięcznie, a ajwyższe miesięczne wynagrodzenie to 19 tysięcy - pandemio trwaj.
W znałączniku skan dokumentu potwierdzającego to co piszę

--

2022-02-20 17:41

#592 Numernabis

Nie porównuj wojny z pandemią, bo to zupełnie inna brożka, tutaj krzyczy się o dobrodziejstwie szczepionek, o tym, że wybuchła pandemia kiedy tak naprawdę chodzi o kasę.
Wojna to zło i nigdy nikt nie mówił, że jest inaczej tak jak w przypadku pandemi.

2022-02-20 17:54

#593 grzegorzm

Nie przeinaczaj, za równo na wojnie jak i w pandemi jedni tracą żeby inni mogli zyskać, szczepionki nie mają nic do rzeczy. One są i każdy może z korzystać,ale to nie zmienia, że biznesy po upadały, ludzie p umierali i tak dalej, więc ktoś jednak traci, ale też ktoś zyskuje. -- (Numernabis):
Nie porównuj wojny z pandemią, bo to zupełnie inna brożka, tutaj krzyczy się o dobrodziejstwie szczepionek, o tym, że wybuchła pandemia kiedy tak naprawdę chodzi o kasę.
Wojna to zło i nigdy nikt nie mówił, że jest inaczej tak jak w przypadku pandemi.

--

2022-02-20 18:00

#594 Numernabis

Nic nie przeinaczam, jak możesz porównywać wojnę z dobrodziejstwem szczepionek, oczywiście według tych, którzy stworzyli covida w celu pozyskania środków finansowych i to naprawdę olbrzymich.
Przykłady powoli się możą, a ogłoszenie pandemi miało na celu zastrzaszenie ludzkości, a co za tym idzie zbiorowe szczepienia, a wiadomo, że za tym idzie kasa. W wojnie chodzi o zabijanie, a tu rzekomo o zdrowie ludzkie to zupełnie dwa odrębne światy, dwa odrębne sposoby na zarabianie, z jednej strony wojna, ale tu jasne jest, że chozi o zabijanie ludzi i na tym trzepią kasę, a z pandemią wygląda zupełnie inaczej, wmawia się ludzom, że rząd się troszczy o ich zdrowie, bezpieczeństwo trzepiąc na tym kasę. Jakie tu widzisz podobieństwo?

2022-02-20 18:20

#595 grzegorzm

Wszystko kwestja podejścia, jeżeli dałeś sobie w mówić, że rząd światowy chce cię zastraszyć to twoja sprawa.

2022-02-20 18:29

#596 grzegorzm

W wojnie ten kco chce też wymyśli jakieś dobre cele dla swojego dorobku. Tworzę broń bo mój kraj musi się bronić i wygrać, w rzeczywistości tworzę bo mam z tego kasę, gdy by kasy nie było to jużnie wiele firm powiedziało by, tworzymy broń dla naszego państwa, powiem więcej zaczęli by tworzyć dla tych, kturzy za płacą.

2022-02-20 18:32

#597 Numernabis

Ja się nie dałem zastraszyć bo się nie zaszczepiłem więc nietrafiony argument.

2022-02-20 18:42

#598 grzegorzm

Tylko, że to wy, w sęsie nie zaszczepieni uważacie, że ci co dali się zaszczepić dali się zastraszyć a to jest myślenie błędne bo to nie jest kwestja zastraszenia kogokolwiek.

2022-02-20 18:44

#599 Numernabis

Nie? To dlaczego się zaszczepili? W celach kolekcjonerskich?

2022-02-20 18:59

#600 grzegorzm

Bo mogli.

2022-02-20 19:58