EltenLink

Kto nie chce sukcesu amantadyny?

Wróć do Wątki archiwalne

#181 zywek

Propaganda.

2021-11-04 11:34

#182 grzegorzm

Dupa, jak ten sam portal udostępnia informacje, które mogą lać wam wodę na młyn, że niby szczepionki takie złe to jest dobrze a jak nie na korzyść to propaganda.

2021-11-04 11:40

#183 zywek

Jednym płacą, więc kłamią, bo to się opłaca, siać strachi panikę wśród ludzkości, a drugim nie płacą i starają sie przebić przez przerażonych zaślepieńców.
Powiedz mi dlaczego tyle jest zachorowań w tym Izrealu czy gdzie to tam jest pomimo tego, że tyle jest ludzi zaszczepionych.

2021-11-04 12:24

#184 grzegorzm

Tylko, że to ten sam serwis pisze, co do zachorowań nikt nie mówił, że ich nie będzie pytanie ile zgonów i ile osób w szpitalach.

2021-11-04 12:26

#185 zywek

Natomiast dziś w Polsce mamy zaszczepionych prawie 20m obywateli, 15 kafli zakażeń, 300 zgonów. Rok temu było zaszczepieńców ile o tej porze? A ile zgonów i zachorowań?

2021-11-04 12:40

#186 grzegorzm

No, jakieś 20 kilka tysięcy pewnie było, jeszcze nie zapomnij sprawdzić ile o tej porze osób dziennie trafiało do szpitali i generalnie pod respiratory, bo jakoś o tym nie na piszesz.

2021-11-04 12:42

#187 zywek

ja się pytam ile zgonów i ile zachorowań było.

2021-11-04 12:46

#188 balteam

z dzisiaj:
• 3 060 613 potwierdzone przypadki zarażenia
(15 515 nowych)
• 77 395 zgonów (250 nowych)
03.11.2021 r. 
• 3 045 102 potwierdzone przypadki zarażenia
(10 429 nowych)
• 77 145 zgonów (124 nowych
04.11.2020 r. 
• 439 536 potwierdzone przypadki zarażenia (24 692 nowych)
• 6 475 zgony (373 nowych)
03.11.2020 r. 
• 414 844 potwierdzone przypadki zarażenia (19 364 nowych)
• 6 102 zgony (277 nowych)
Tylko teraz pytanie brzmi ile zgonów to zaszczepieni, dotarłem do kilku źródeł, które mówią o kilku procentach zgonó wśród zaszczepionych, czesto jest to nie całe 2%.
Tak tylko przypominam, że teraz koronka bardziej zaraźliwa niż wcześniej.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-11-04 13:00

#189 zywek

no, dziś 250 nowych to wiem przecież. Ja się pytam rok temu. Przy zaszczepieniu 0 populacj Polski.

2021-11-04 13:06

#190 balteam

No panie, wkleiłem przecież i napisałem, dlaczego dużo mniej zgonów nie jest.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-11-04 13:07

#191 zywek

Nie, nienapisałeś. Wkleiłeś dane z dziś, które znam. Ja się pytam rok temu ile było zgonów i zachrowań na poziomie 0 procent wyszczepienia ludności.

2021-11-04 13:08

#192 grzegorzm

Raczej trzeba by po równać dane co najmniej z miesiąca a nie z jednego dnia.

2021-11-04 13:09

#193 balteam

Żywku, a czy możesz spojrzeć n ten post jeszcze raz?
pierwsze dane to dzisiaj, drugie wczoraj, trzecie i czwarte to z rok temu z tych samych dni, więcej mi się nie chciało wklejać, w każdym razie jak by ktoś chciałbardziej żetelnie sobie porównać to nieh z miesiąc sprawdzi, bo np. w soboty i w niedziele mniej jest raportowanych koron.

2021-11-04 13:09

#194 balteam

No oczywiście Grzegorz, że poza sprawdzeniem, nic to praktycznie nie wnosi, jeszcze trzeba sprawdzić ile z tych chorych było zaszczepionych, znaczy tych zmarłych.

2021-11-04 13:10

#195 zywek

Nie ma to znaczenia żadnego. Jak ktoś będzie chciał ciągnąć pandemię to będzie ją ciągnął, aż będzie wreszcie przez miesiąc 0 nowych przypadków dziennie i 0 zgonów z chorobami... tfu... współistniejącymi, czyli nawet nie wiadomo jakimi konkretnie, albo na covid... Czyli też nie wiadomo, na co konkretnie, bo przecież zapalenie płuc miałeś i przypadkiem Ci test... pcr... znowu to samo! wyszedł pozytywny... oszukany, nieprecyzyjny test, którego miało się zakaz używać... To Cię wkleją w statystyki. A, no i dopóki nie będzie 0 0 0, to nigdy nie wrócimy do normalnej egzystencji.

2021-11-04 13:12

#196 balteam

Tak jest, a to, że w szpitalach miejsc brakuje to ludzie udają czy co tam było :P

2021-11-04 13:13

#197 zywek

Aa, ciekawe kto poodwoływał jakieś poważne operacje zdrowym kobietom... Żeby nie zajmowały miejsc w szpitalu... Albodlaczego teraz wywalają ludzi ze szpitali... Żeby przygotować miejsce chorym na koronusa. A kto nie jest chory na koronusa niech zdechnie, to mu znów napiszą, że na koronusa. Nakręcajmy se wszyscy. Nie mówię, że ludzie na koronusy nie chorują i że nie są ciężkie przypadki, które trzeba hospitalizować... Co nie zmienia faktu, że atakowanie człowieka w mediach od samego rańca na łamach każdego portaliku bredniami, że 90 procentową skuteczność ma szczepionka, a potem mówienie, że jest nowych 15 kafli zachorowań, albo jak w Wielkiej Bryttwannie chyba 30 k już przekroczyli jest żałośnie słabe.
Albo skutezna w 90 procent, albo skuteczna w procentach 39.

2021-11-04 13:16

#198 tomecki

Czyli tak: nieco ponad dwadzieścia osób w miesiącu zmarło z powodu grupy. Nawet niech będzie, że dziesięć razy więcej to jest tyle, co jednego dnia z powodu Covid. To jakby spora różnica. Po za tym ponowię pytanie. Ile osobiście znacie osób, które po grypie trafili do szpitala, ile po covid? niech to nawet będzie coś grypopodobnego, niekoniecznie zdiagnozowane jako grypa.

2021-11-04 17:24

#199 Lowca_Androidow

Kolejy przykład niewłaściwego podziału na zaszczepionych iniezaszczepionych, zrzucanie winy na niezaszczepionych.
Dziewczyna mojego syna, Jej rodzina ma covida, Ona jest zaszczepiona i mimo iż z dużą dozą prawdopodobieństawa jest nosicielem nie jest objęta kwarantanną, bo ma paszport covidowy, może się swpobodnie poruszać, i roznosić wirusa, ale jakby co to winni są niezaszczepieni.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-11-05 20:06

#200 grzegorzm

Nie zaszczepieni nie sąwinni roznoszenia wirusa tylko tego, że nie chamują tego roznoszenia i, że roznoszą go i to głuwnie na tych nie zaszczepionych, ale brak kwarantanny dla zaszczepionych to jest jedyna rzecz co do, której moim zdaniem masz racje, że to kretyństwo, ale niestety tu już polityka wchodzi do gry.

2021-11-05 20:31