Waga kuchenna z aplikacją
Wróć do W kuchni#1 Milena132
Hej, niedawno została u nas zakupiona waga kuchenna za 110 zł na Allegro. Marki nie pamiętam. Jest do niej apka Aifresh. Ma ona funkcje dobierania diet, że sie tam wpisuje co sie jadło etc, ale nie o tym. Sama waga jest mała i lekka, a apka bardzo dostępna i lakka. Używam jej na iPhone. Waga ma 2 przyciski dotykowe, do włączania/wyłączania i do zmiany jednostek. Polecam.
#2 misiek
Ale chociaż wyczuwalne? Jeśli jesteś w stanie, lepiej podaj model.
#3 Milena132
No, jest ekranik i są przyciski po dwuch stronach ekrenu. Jak się ją włącza pod apką to dzwoni.
#4 Milena132
Mam model: Waga kuchenna HW Fit022.
#5 balteam
bry, no i wynik ważenia można przeczytać w apce czy jak? Ewentualnie jest jakaś kuchenna mówiąca za sensowne pieniądze?
#6 Kat
@Balteam, ja kupiłam mówiącą za niecałą stówkę - z outletu - sklep Lumen. Waga nazywa się Culina, robi, co ma robić, ato chyba najważniejsze.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#7 balteam
znalazłem culina lumen za 169 wysyłka 16, jeszcze jakąś innąznalazłem na 140 i 40 wysyłka, linki poniżej
https://lumen.pl/p/41/407/culina-waga-kuchenna-mowiaca-po-polsku-i-rosyjsku-wagi-mowiace-sprzet-codziennego-uzytku-oferta.html
ta druga chyba po angielsku
https://www.fruugo.pl/mowiaca-waga-spozywcza-5-kg-11-funtow-mowiaca-cyfrowa-waga-kuchenna-waga-uncji-i-gramow-do-gotowania-i-pieczenia-wyrazna-waga-kuchenna-z-czystym-głosem-do/p-318193098-707452333?language=pl&ac=KelkooCSS&utm_source=organic_shopping&utm_medium=organic
#8 Numernabis
Ta druga po amerykańsku tak dokładniej i dodatkowo trzeba wykasić 43 zł za wysyłkę.
#9 balteam
no tak, generalnie na jedno wychodzi cenowo, nie wiem jak z ważeniem w praktyce, no ale nie całe 200 zł to całkiem ok, inne widziałem za 250, a w sklepach specjalistycznych tak z 2 3 razy drożej chodzą, przynajmniej w Czechach :D
#10 Milena132
Można wynik przeczytać. Więcej, pisz do Mustafy. On ma tę wagę bardziej.
#11 balteam
No i mam culinę, działa, sporo lepsza niż zwykła, bo od razu czyta wynik, nawet jak sięwyłączy, to i tak wiemy ile waży taka miska, więc potem na spokojnie zważymy zawartość, nie wiem ile będzie działać, ale polecam puki co.