Wątki archiwalne

pogoda

Założony przez lukasz1993258 442 wpisy ostatni wpis 5 lat temu Zamknięty Strona 21 z 23

Transkrypcja

Póki co w Bielsku i na Warszawę, bo tak patrzyłem na te dwa miasta, temperatura przez tydzień ma być 26, 29, 30, no więc póki co fajnie, fajnie, podoba mi się taka pogoda.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transkrypcja

Witam serdecznie, no to powiem szczerze, że wczoraj w Białymstoku była burza, były mniejsze, były większe drzmoty, był trochę mniejszy, był trochę większy deszcz, ale nie przeszkadziło to wytonawcom, którzy wczoraj śpiewali i białoruskim i po angielsku, czy po polsku później śpiewali na plantach. Nie przeszkadzała w ogóle pogoda. Zaczęło się o 15, natomiast o 11, czy tam koło wpływu do 12, koło 12 w Białymstoku, akurat u mojej cioci, tam koło Certwina Antoniuków, w tym blokum jeszcze na drugim piętrze, wiem, to termometr, mówię o tym, bo tam wiem wtedy sobie bardzo dużo zabudowa, tam jest i temperatura właśnie koło godziny 12, czy może po 11 gdzieś, nie pamiętam już o której, o której, czy koło 13, nie pamiętam o której z ciocią właśnie rozmawiałem, to jej termometr wskazywał 34 stopnie, a jak wiadomo, a jak widzę może 12 jeszcze to nie jest, myślę, że o 14 bodajże chyba. Więc to jest jakby największy wynik temperatury otoczenia, no i pokazywał 34 stopnie, więc bardzo było gorąco wczoraj, ale później jak już jechałem na ten koncert, tylko wyszło jak wyszło. Wyszło jak wyszło. Był już coraz taki większy wiatr, był deszcz, a ludziom to nie przeszkodziło spacerze, nie przeszkodziło grając na gitarze i śpiewając na instrumentach, nie przeszkodziło ludziom dotykać w teatrze koło opery w Białymstoku, bawić się na koncercie białoruskim, nie przeszkodziło to osobom, które przygotowywały się do koncertu na plantach wieczorem. Zresztą dziwiło to, powiem szczerze, w lipcu były większe deszcze, to tyle, pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transkrypcja

No to w Bielsku mamy kolejny fajny, upalny dzień. Jutro to samo. Były ostrzeżenia o burze i grad. Żółte ostrzeżenie, ale oczywiście gradu i burzy nie było.

Transkrypcja

Za to tutaj w Tarnowie przedwczoraj w godzinach wieczornych była porządna burza, która trwała prawie godzinę, bo nie dość, że była piękna ulewa, no to dodatkowo jeszcze jakby tego było mało, potem znowu zaczęło grzmieć. Niestety nie zdążyłem tego nagrać, szkoda, ale po prostu się przebudziłem wtedy, kiedy porządnie lało. Natomiast wczoraj tutaj było tak upalnie, że nie szło wytrzymać, ale z tego co wiem, od jutra ma już być ochłodzenie. No i szczerze powiedziawszy dobrze, bo już trochę te upały robią się powoli na dłuższą metę męczące.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

To akurat prawda, ja też bym chciał, żeby te spieprzone upały się już skończyły, bo to jest jakiś drama.

Transkrypcja

Witam serdecznie, u mnie jest ponad 23 stopnie odczuwalne, no nawet 23, no ma dzisiaj być, chyba nawet jest, w nocy ma być 13 stopni u mnie nawet, no chłodniej, no i wieje wiatr taki, no raczej w cieniu jak się siedzi to jest trochę chłodniej, ale tak poza tym na słońcu jest ok, nie jest tak chyba jak tam u was to wygląda, czyli 30 parę stopni czy coś w tym sensie, no a u mnie 23 stopnie teraz, pozdrawiam.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transkrypcja

Ale upały się tak prędko po trasie nie skończą. Podejrzewam, że nawet we wrześniu będą upały. Przez pierwsze dni września, może do końca września. Tutaj w Tarnowie pół godziny temu chyba padał lekki deszcz, był taki zapach jakby padał deszcz, a teraz z powrotem wyszło słońce.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Witam serdecznie poprzedni raz to wrzesień był taki trochę chłonowaty ale za to później w październiczu się znowu robiło gorąco jak latem więc zobaczymy jak w tym roku będzie u mnie na Podlasiu to do soboty mają być upały a już dalej to ochłodzenie a jak w rzeczywistości będzie no nie wiem zobaczymy pozdrawiam

Pozdrawiam

Transkrypcja

No i dobrze, że się nie skończy, bo przynajmniej w Krakowie Będę miał piękną pogodę, a nie jakieś takie Deszczowe I w ogóle przynajmniej To będzie, że w Krakowie będę miał piękną pogodę I że się uda No w Wielsku teraz 28 stopni I gorąco

Transkrypcja

No tutaj w Tarnowie też jest gorąco właśnie, już godzina 20.18 i powiem wam szczerze, że okna są tutaj pootwierane i naprawdę nie da się wytrzymać. Wiatru praktycznie w ogóle nie ma, tylko z godzinkę temu lekko pobrzmiało, nic więcej się nie działo, bo nawet ulewy nie było. A żeby tego było mało, to wystarczy wyjść tutaj na klatkę schodową, no to już w tym momencie, no tam jest dopiero duchota.

Transkrypcja

U mnie jest ponad 18 stopni i błoci się u mnie maksymalnie 24 stopnie. No i w nocy ma spaść temperatura do ponad 13 stopni. I u mnie ten upał nie jest tak odczuwalny, bo jeszcze u mnie wywieje wiatr, który jako tako jeszcze nie daje, w sensie upałowi dać, no nam popalić ogólnie. Pozdrawiam.

Transkrypcja

21.05. 22.05. 23.05. 24.05. 25.05.

Transcription

O, no to też cieplutko, to w Gryzku podobnie, mniej więcej, podobna temperatura, jest okej, no i dzisiaj też przetrwał w tym oknie, no i też fajnie, że ludzie mają pogodę w Krakowie.

Transcription

No ja też codziennie śpię przy otwartym oknie, bo inaczej by to było mało wykonalne.

Transcription

No, ale też przy otwartym oknie, tylko co jest ciekawe, tu w Bielsku nie ma aż takiej duchoty, jeżeli jak jest tam gorąco, to nie ma aż takiej duchoty, a na Mokotowie zero jakiegoś tam przebiegu i jest totalna duchota, a to ciekawe, tu parter i tu parter, no chyba, że tam okna wychodzą od południa, czy jakoś tak, to może dlatego. Ale tutaj człowiek się jak tam nie poci czy coś, a na Mokotowie to u mnie tam to po prostu czasami jest tak, że bez wiatraka to ani rusz, a tu parter i tam parter.

Transcription

A tego to akurat maty nie wiadomo.

Transcription

No co do okien, to się dowiem, jak będę w domu, na co wychodzą okna. No i chyba najbardziej duszne takie mieszkanie, bo takie upało to było należnie, co w tamtym roku 29 czy 28 stopni w nocy, to się po prostu spać nie dało. Okna otwarte na przestrzał i spać się nie da. Tam była masakra, ale wiadomo, im wyżej, tym gorzej niestety.

Transcription

Akurat na Lesznie to akurat był z tym problem, bo tam było bardzo gorąco i też pamiętam, że w nocy miałem często problem z zasnięciem w związku z tym, bo tam akurat było bardzo ciężko w tym momencie.

Transcription

Witam wszystkich serdecznie, u mnie jest ponad 22 stopnie, odczuwalna też. No i ma w nocy być 12 stopni na bluzie. No i tak właśnie się u mnie pogoda zapowiada. Dopiero upały mają przyjść od piątku, więc ma być u mnie 27-28 stopni. No i w poniedziałek 29 czy tam. No i potem od wtorku albo środy mogą być burze. Pozdrawiam.

Transcription

A tutaj niby miało się ochodzić dzisiaj, a tu tymczasem jest gorąco. Tak jak było, tak jest.