Wątki archiwalne

pogoda

Started by lukasz1993258 442 posts last post 5 years ago Closed Page 18 of 23

Transcription

No nie, to w Warszawie to powietrze totalnie stoi, byłem teraz wyskoczyć po jakąś kolę do sklepu, to powietrze totalnie stoi. Jest fajny chłodek, owszem, ale powietrze stoi. Nie ma żadnego wiatru, bezwietrzna pogoda, więc jakby ktoś chciał jakieś ambienty Olympusem nagrywać, to teraz jak najbardziej się tutaj nadaje do tego.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

A tutaj się jednak nie rozpadało niestety.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Jeśli chodzi o mnie, to miała być burza dzisiaj, znaczy wczoraj, ale jak to się mówi, się zmieniło. Burzy nie było i nie będzie. Zobaczymy, czyli było ostrzeżenie, ale to ostrzeżenie tylko było. Czyli po prostu był pierwszego stopnia, czyli był kolor żółty. Nawet, że 90% może być dalsze, a okazało się, że nie. U mnie obecnie 16 stopni będzie w nocy.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transcription

Powiedziałbym serdecznie, w Białymstoku właśnie przez chwilę tu pada deszcz, tak, niedawno zaczął padać deszcz, samochody jeżdżą, chlapią. Odmiennie dostałem dzisiaj rozszerzenie, że ma być burza, ulewa. O właśnie, jest burza. Mówi o Białymstoku, oczywiście. Na razie raz zreżmiało. Porządnie. Zaraz zobaczymy, czy jeszcze zreżmi. Trochę mam tu poter oddolony od okna, bo nie stoję na parapecie, tylko na takim przenośnym stole, co ja sobie zrobiłem. Na razie chyba nie znosi się, żeby dalej zreżmiało, więc tak głośno to zreżmiało raz, a po cichu może dwa, trzy razy. Samochody chlapią, deszcz pada. I tak wygląda w tej chwili podloda w Białymstoku. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transcription

Witam serdecznie, u mnie tylko pada deszcz, ponieważ wczoraj była tylko, no była burza, padał też deszcz, a teraz odwrotnie, burzy nie ma, deszcz pada, no, taka pogoda no jest w kratkę, no ale co poradzimy, jak to Adam mówi na początek lata, no, to tyle z mojej strony, pozdrawiam.

Transcription

To chodzi o moje miasto w Frombork, bo jakby co, żeby nie, no, ten, jakby co.

Transcription

Witam Was bardzo serdecznie, informuję, że w dniu wczorajszym w godzinach popołudniowych, tak gdzieś 15-16 tutaj w Tarnowie, jakby to nie patrzeć była bardzo wielka burza i lało, mało tego, był tak silny wiatr, że można to sobie tylko wyobrazić. Póki co jak na razie jest ciepło, żadnego alertu nie dostałem, więc cóż, zobaczymy co będzie dalej.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No to w Warszawie wczoraj Warszawa płynęła, z tego co wiem, to nawet do tego stopnia, że zalało centralny, że pasażerów pociągi nie zabierały, no rzeczywiście ulewa taka była, że musiałem po prostu zamknąć okna, gdyby mi po prostu padało i woda wlewała się, lub by się wlała do domu, oczywiście temu jakby zapobiegłem, ale gdyby mnie zamknął, to miałbym tu pełno wody. No więc tak, jeszcze tutaj dotykam to, jeszcze lepko, szyby są mokre po tej ulewie, wydawało, że to wyschnie, bo dzisiaj jest 23 stopnie i mi się wydawało, że tak rano zimno, jak się obudziłem, ale jest ciepło, no ale było wczoraj ciekawie, burzy aż takiej nie było, no ale ulewa dosyć była konkretna i było tam 27 stopni, po tej ulewie się ochłodziło, no nie aż. Nie aż tyle, żeby jakoś tak było zimno, ale czuć było jakby to ochłodzenie, że jest jednak ochłodzenie i jest zimniej. No dzisiaj 23 stopnie i nawet ciepło, jutro znowu 27, więc jutro znowu wracamy do gorąca.

Transcription

A no tak, jutro wracamy do gorąca, dzisiaj jest tak właśnie fajnie, delikatnie, rześko, lekki wiaterek jest, także naprawdę jest przyjemnie, bo na przykład wczoraj rano tutaj było tak duszno w całym domu, że nie szło wytrzymać, a jeszcze wczoraj jak użytkowniczka Gabi robiła żurek, to jak się weszło do kuchni, to myślę, że można było sobie łeb ugotować spokojnie. No ale dzisiaj jest właśnie tak fajnie, rześko, o tym, że Warszawa była zala, no to ja słyszałem, że nawet dworzec centralny płynął, no cóż, wygląda na to, że jutro powracają upały, więc cóż, jakby nie patrzeć, jutro jest 1 lipca, więc generalnie normalna rzecz, że wakacje będą upały. Czy tak, czy o? No zobacz, natomiast tutaj w Tarnowie wczoraj, tak jak już mówiłem, to nie było takiej wielkiej tragedii jak w Warszawie, ale fakt faktem wiatr był taki, że tak jakby miała być jakaś wichura, czy coś w tym kierunku, trąba powietrzna znaczy się, no i tak to wyglądało. Dziękuję.

Transcription

cześć Łukaszu jeśli chodzi o mnie to jest pogoda u mnie jest 21 stopni nocz wolna 21 maksymalna też 21 i w nocy będzie 15 stopni ale no to nie wiem jak to będzie zobaczymy

Transcription

A tutaj w Tarnowie teraz obecnie u mnie w pokoju słoneczko elegancko sobie grzeje. Jest ciepło nawet znośnie. Dzisiaj jest pierwszy dzień od paru dni bezdeszczowy i bezburzowy.

Transcription

No w Warszawie też bezdeszczowo i ładna pogoda, dzisiaj jest akurat fajnie, ładnie.

Transcription

U mnie też, tylko wiatr wieje czasami, ale tak to poza deszczem to nie ma.

Transcription

A tutaj też, przed chwilą też byliśmy na spacerku i bardzo fajnie jest, tak przyjemnie.

Transcription

Witam Was serdecznie U mnie w chłoparku jest 17 stopni Odczuwalna 16 Maksymalna 22 W nocy ma być 16 stopni Taka pogoda jest ogólnie ciepła Rano jest trochę chłodno, ale ogólnie ma być ciepło Obecnie jest teraz zachłożone niebo Obecnie jestem już na środowiskowym I na dworzu jak byłem to jest taka pogoda w miarę Pozdrawiam

Transcription

No to dzisiaj od rana tutaj w Tarnowie jest powiem szczerze gorąco, nie wiadomo czy będzie burza.

Transcription

Tutaj w Tarnowie godzinę jeszcze była masakryczna duchota do tego stopnia, że aż nie dało się na dworze wytrzymać. Więc tak to wyglądało. Teraz już jest po 19, ale jeszcze troszkę duszno jest. Więc tak tutaj sytuacja się przedstawia. Dzisiaj ani razu nie zakropiło, ani w ogóle nie było deszczu.

Transcription

Witam serdecznie, jeżeli chodzi o biały stół, to dzisiaj była bardzo ciekawa sytuacja, mianowicie wczoraj było ciepło, a później się zrobiło gorąco, wstaję dzisiaj rano, wybieram się do Siemiatycz, nagle wychodzę z łazienki, słyszę, leje i brzmi rana, z rana to było, 6 rano, co powiem szczerze, na burzy jest nieprawdopodobne, jak na ostatnie czasy, natomiast po tej burzy zrobiło się duchota, gorąco, jak najbardziej, nic nie czuć tego, że burzy, nie wiem, w pół dołu sobie jeszcze były kałuże, natomiast już o godzinie 9, czy do 10 nawet. I nawet już o 8, już nawet było słońce, że już nawet wyschło. I teraz na razie jest ciepło, miejmy nadzieję, że jutro burzy z rana nie będzie, tylko wieczorem. I pytanie, czy w Państwa miejscowościach też kiedyś było, że burzy, też takiego, że burzy była nie wieczorem, a z rana. Jak się ludzie dziś wybierają. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transcription

Informuję wszem i wobec, że w dniu dzisiejszym tutaj w Tarnowie ma być burzowo. Nie dostałem jeszcze alertu RCB, ale to wszystko jest przede mną, także taka oto drobna ciekawostka. Przepraszam bardzo, ale cały czas nie mogę się przyzwyczaić, że teraz Enter służy do pauzowania.

Transcription

No to w Warszawie dzisiaj padać nie będzie. 28 stopni, gorąco, no i dzisiaj akurat nie. No czekam też tam taką porządną burzę, żeby tutaj potestować parę rzeczy. No ale póki co niestety ta burza do mnie jakoś przyjść nie chce. Więc dzisiaj żadnych ostrzeżeń w Warszawie nie ma, żadnych alertów. No Tarnów pokazało mi ryzyko burzy. No to jest akurat prawda, że w Tarnowie mi ryzyko burzy pokazało. Więc w Tarnowie dzisiaj burza będzie.