jakie zwierzęta macie w domu?

wizyty u weterynarza

Założony przez Snajper22 6 wpisów ostatni wpis 5 lat temu

Hej jak ogarniacie wizyty ze zwierzakami u lekarza?
Chodzicie sami czy z kimś?
"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano."
Cormac McCarthy, "Droga"

Można jechać samemu z pieskiem, można wezwać do domu. Jeśli pieskowi generalnie nic nie jest to u weta jestem standardowo na szczepieniach, a po zachowaniu i ogólnych oględzinach stwierdza, czy coś pieskowi dolega. A gdy widzę, że coś jest nie w pożądku to standardowo jak jestem w stanie to jerzdżę, jak nie to zamawiam wizytę.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Tylko błagam, nie szukajcie na siłę w zwierzaku chorób. Ani zwierzakowi to nie jest na rękę, a weterynarz mógłby w tym czasie być tam gdzie faktycznie jest potrzebny.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Ja z moimi dwoma kiciusiami jeżdżę do pobliskiego weta sam. Kotki do transporterka podzielonego na 2 , mocuję na bagażniku, i do przodu. Niestety u nas nasza klinika weterynaryjna nie prowadzi wyjazdów do małych zwierzaków. Do konia Pani weterynarz mówi, że przyjechała by ale psa, czy kota, to samemu trzeba dostarczyć i od starczyć.Na szczęście prócz cyklicznych szczepień i sezonowych kroplach na pchły,nic im już nie dolega raczej, więc są raczej nie wymagające.

#5 1 polubienie

W moim miście jest takie ułatwienie, że można skorzystać z tak zwanego Pogotowia Zwierząt. Jest to pan, który za 50 złotych zabiera z domu zwierzaczka, zawozi do wskazanego weterynarza i odwozi do domu.

To u nas niema takich luksusów. Mój Tofik ostatnio u weta zachował się jak totalny ham obsikując mu gabinet.