Programowanie - dyskusje pozostałe

podręcznik programowania

Założony przez Bartek1 11 wpisów ostatni wpis 3 lata temu

Czy są jakieś książki do programowania w języku polskim.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#2 3 polubienia

W języku Polskim raczej się nie programuje.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Wiem że się nie programóje, ale chodzi mi o same poradniki czy też instrukcje.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#4 2 polubienia

Ale język Polski to nie język programowania.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

#5 Edytowano

Nuno, darował byś sobie. Wiadomo o co chodzi, jak nie chcesz pomóc to nie marnuj klawiatury.
Zależy w jakim języku chcesz programować, ale jest tego wiele.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Nie, nie wiadomo. Trzeba pisać dokładnie czgo się chce od życia

Przecież napisałem, czytaj ze zrozumieniem.:DDD
-- (nuno69):
Nie, nie wiadomo. Trzeba pisać dokładnie czgo się chce od życia

--

dużo więcej wartościowej treści po angielsku, jak angielski jest problemem to na początek polecam pracować z wtyczką tłumaczącą do nvda, ale oczywiście sukcesywnie zapoznawać się też z terminologią.

#9 1 like

Uczenie się programowania z tłumaczem to nieporozumienie. W ten sposób nie wiele da się pojąć mimo, że wszelkie silniki są coraz lepsze.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Nie no ludzie, przecież po polsku znajdziezs czego dusza zapragnie tylko powiedz o jaki język programowania Ci chodzi. Nuno +1 hahahha,
Happy hacking

Lepiej z tłumaczem niż z polską terminologią. Problemem są sztuczne terminy typu "krotki" czy "jpredykaty"