Składniki 1 filiżanka płatków owsianych 1 dojrzały banan 1 jajko dowolne dodatki: miód, syrop klonowy, domowe konfitury, świeże jagody, maliny, masło orzechowe Banana obrać ze skórki i zblendować na papkę. Do bananowej masy dodać jajko i płatki, całość energicznie wymieszać. Nakładać po 1 łyżce masy na jeden placuszek i smażyć na gorącej patelni z odrobiną masła klarowanego lub oleju kokosowego, do czasu aż placuszki z każdej strony nabiorą złotej barwy. Podawać z ulubionymi zdrowymi dodatkami, np. odrobiną miodu, domową konfiturą, lub świeżymi owocami.
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Ale w sumie i bez niczego by pewnie uszło. Skoro można robić naleśniki i gofry, w których za spoiwo robi sam banan, to więcej nie trzeba pewnie i tutaj.
This site uses cookies to enhance your experience.