EltenLink

Jakiś program do tworzenia wirtualnych napędów?

Wróć do Oprogramowanie

#1 DJGraco

Hej,
Mam ja sobie pliki iso, które są zdaje się obrazami płyt CD Audio, oprócz tego mam jeszcze pliki nrg czyli obrazy z nerro. Czy istnieje jakiś program, dzięki któremu będę mógł sobie te pliki jakoś zamontować do wirtualnego napędu i zgrać np w eacu?

2021-04-06 17:00

#2 Lowca_Androidow

Windows 10 nie potrzebuje żadnego oprogramowania, klikasz Enter na takim pliku ISO i się zamontuje w wirtualnym napęcie.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-04-06 17:45

#3 DJGraco

Właśnie to chyba nie o to chodzi. Mam płytę, w której jest tak. Eksplorator wywala błąd.
Planeta Super Mix 1.bin
Planeta Super Mix 1.cue
Planeta Super Mix 1.iso
Planeta Super Mix 1.nrg

To chyba jest obraz zrobiony za pomocą nero, tak by to wynikało z pliku nrg. Da się to jakośzripować mając te pliki?

Edytowano 2021-04-06 18:53

#4 Lowca_Androidow

Daemon tools powinien zamontować obraz z nero.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Edytowano 2021-04-06 19:50

#5 Lowca_Androidow

Ale mógłbyś mi podesłać taki obraz i luknąłbym co i jak.

2021-04-06 19:52

#6 DJGraco

Temu daemon tools bym nie ufał, instaltor podejrzanie mały, na początku już jkieśwciskanikitu z programami dodatkowymi. Alepiki tobie podeślę

2021-04-06 21:04

#7 DJGraco

Dobra puki co jakoś tam rozwiązane. Program alcohol 120 procent i zamontowałem to.
Tylko mam pytanie. Wie ktoś jak odmontować dysk by nie pokazywał się w eksploratorze windows ten wirtualny napęd?
Edit, dobra udało mi się, menedżer urządzeń dyski cd rom i wylączyłem alcohol sata dvd.
Tylko martwi mnie jedno, tego programu w ogóle nie mam w programach i funkcjach.

Edytowano 2021-04-06 23:44

#8 DJGraco

Jednak jest jakiś problem. Chciałem sobie włączyć dzisiaj wirtualny napęd, wchodzę w menedżer urządzeń i przy alcohol nie ma opcji włącz urządzenie. A w samym programie też nie widzę takiej opcji.

2021-04-07 09:29

#9 nuno69

DT jest czysty, tylko uwazaj na adware

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-04-08 10:32

#10 denis333

A nie prościej prawym na iso i wypakować wsio 7-zipem? Przecie to zwykłe archiwum tylko z tego co wiem poskąpiono tam na kompresji.
Ale oczywiście mogę się mylić.
Nie mniej jednak z doświadczenia wiem, że 7-zip bez problemu radził sobie z takimi plikami.
Nrg chyba też potrafił rozpakowywać.

2021-04-08 12:17

#11 DJGraco

Już sobie poradziłem. Plik iso był uszkodzony.
Ktoś po prostu próbował przekonwertować plik na 3 różne formaty iso, nrg oraz cue/bin. Pliki nrg zadziałały bez problemu. Użyłem do tego programu alcohol 52 procent w wersji free, starczył mi do tego co robiłem

2021-04-08 12:49

#12 przemol

Bardzo fajnym programem do wirtualnych napędów jest program producenta Clone DVD czyli elaborate bytes. Nazywa się on virtual clone drive. Moim zdaniem jest on całkiem całkiem zrobiony a co ważne nvda sobie z tym programikiem dobrze radzi. Testowałem go i przyznam, że z obrazami typu iso i nrg całkiem dobrze sobie radzi.

2021-04-08 14:20

#13 johnson

Warto power iso albo ultra iso?

2022-11-11 20:01