EltenLink

#21 hryniek

Nie usuniesz przez stronę klucza, bo klucz jest... Przechowywany na nośniku! Jedynie możnaby go jakoś unieważniać. Jak chcesz usunąć coś czego nośnik może nawet fizycznie nie być podlączony do komputera. ALe żeby unieważnić musiałoby to znowóż zawierać jakieś informacje o haśle co nie wiem czy znowóż nie naraża na wydobycie jego z klucza. Ja tam się aż tak nie znam, a..... Trzymanie takich informacji na serwerze też jest średnim pomyslem, bo ktoś znając jak to działą móglby sobie w przypadku znalezienia luki wygenerować taki do dowolnego konta. Dlatego jest jak jest.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-05-29 22:46

#22 pajper

Nie do końca na szczęście.
Pamiętaj hryńku, że mówimy o Eltenie, a nie kryptografii asymetrycznej rodem z reaktora jądrowego. :D
Klucz można unieważnić, po prostu strona do tego nawet nie ma API. Ale się to ogarnie.
Klucz do wygenerowania wymaga hasła.
Potem jest zapisywany na serwerze i wysyłany do klienta.
Klient się nim łączy przy każdym autologowaniu, by nie mieć nigdzie zapisanego hasła.
Wystarczy usunąć klucz z bazy kluczy na serwerze.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2018-05-29 22:56

#23 hryniek

aaa no chyba, że tak. ;D

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-05-29 23:04

#24 Lowca_Androidow

No i właśnie o to chodzi.
Klucz nie jest przechowywany na nośniku obo gdyby tak było to usuwając klucze z poziomu komputera na pendrive wersja portable nadal by się logowała automatycznie przy użyciu kluczy zapisanych właśnie na tymże nośniku, a tak nie jest.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-05-29 23:06

#25 hryniek

No... COś mi się pomerdało. ;D, tak to jest jak myślę o iluś rzeczach jednocześnie.

2018-05-29 23:32

#26 Lowca_Androidow

W związku z komunikatami bo ten temat tu został poruszony.
Taka moja sugestia.
Podczas zmiany hasła mamy komunikat "podaj aktualne hasło" i powinno być dalej "i wciśnij enter" - ja z początku klikałem tabulatorem chcąc przejść na przycisk dalej lub OK
To samo w kelejnym kroku "podaj nowe hasło" i tu też powinno być "i wciśnij enter"

Tak samo powinna byc taka informacja podczas logowania jak również podczas zakładania konta.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-05-30 07:07

#27 pajper

Dziękuję za propozycję, choć w nowej wersji, 2.3, już to się zmieni, więc komunikatów nie ma co pisać.
Wszystkie okienka będą formularzami, choć z obsługą entera, by nie mieszać w nawykach.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2018-05-30 10:23

#28 Lowca_Androidow

Aha - w takim razie faktycznie spóźniona propozycja :) Szkoda czasu na takie zabawy.

2018-05-30 11:11