Baterie i ładowanie.

Baterie w naszych urządzeniach. Sprawdzanie parametrów, użytkowanie itp.

Started by pajper 31 posts last post 4 years ago Page 2 of 2

kupiłem orginalną baterię aplowską ale ze sklepu innego i nieaplowski serwis zainstalował mi ją w iphonie. w zależności od wersji systemu iOS 13 i 14 zdarzało się że dosyć mocno się nagrzewała podczas używania. minęło prawie dwa lata i kondycja baterii cały czas to 100 procent a w nowym iphonie używanym od 7 miesięcy mam 95 procent kondycji. oba używam mniej więcej tak samo, a nawet ten z wymienioną baterią intensywniej.
życie jest Piękne.

Heh, mam identyczną sytuację, ale jeśli nie wpływa to na żywotność, a różnic nie zauważyłem to jest git.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Teraz chciałbym, żeby ktoś mi wytłumaczył jedną dziwną rzecz. Accu battery pokazuje mi 2200 mah na batce w telefonie, pojemnośc powinno mieć 4500. Co jest nie tak?

Bateria była wymieniana? Jak nie to apka do dupy.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Nie appka do dupy, bateria też nie była wymieniana.

Przekłamanie producenta?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

No to to by była przeginka jakaś.

#28 Edited

Ale jak przekłamanie producenta, skoro ten podaje 4500 mah? Niemożliwe.

No gdzie, aż tyle przecież to o to by się każdy sapnął, jakby to sprawdzili.

Albo nie odczytuje każdego ogniwa, w baterii
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

On to odczytuje na podstawie cyklu ładowania / rozładowania, więc nie sprawdza faktycznej pojemności, tylko to, ile się może maksymalnie naładować i ile się potem rozładowuje.