Czy można zrobić dobrą, a nawet bardzo dobrą grę w którą gra się... dwoma przyciskami? odpowiedź na to pytanie postawiło niezależne studio Lo-Fi People.
Gra Blind Drive jest grą na PC/iOS polegającą na sterowaniu autem. Fabuła jest taka, że bierzemy udział w naukowym eksperymencie polegającym z kolei na sterowaniu autem przez osoby niewidome. No cóż, fabuła to "czarna komedia" w któej będziemy mięli okazję między innymi poznać drugą naturę naszej babci. Grę można kupić za 28 PLN na Steam w promocji https://store.steampowered.com/app/1300600/Blind_Drive/
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Cóż przyznam, że zaskoczyło mnie jak na takim prostym koncepcie można zzrobić wciągającą grę z dobrym audio, no jak było demo to niedocenilem produktu, ale już nadrabiam zaległości :D.
Ja przeszedłem na PC na normal, zajebista gra! Się nieźle pomęczyłem, biorąc pod uwagę że mam lekki niedosłuch, a tym riflem z lewej strony z 3 razy pod żąd w stylu ra-ta-ta potrafił strzelić, jeszcze jakieś szybkie ałtka?