Dlaczego konferencje straciły na popularności?
Wróć do EltenLink#121 Julitka
A ja to zrobię choćby dla tej jednej osoby, która wejdzie i przeczyta.
-- (Paulinux):
Ostatnio się o tym boleśnie przekonałam pisząc poradnik migracji z Julitką. Za free nigdy więcej
--
#122 Julitka
xd Na Teamtalka na pewno wejdzie. :p
-- (Paulinux):
No nie otwarte, bo widzak Ci nie wejdzie przez stronę @Zuzler
--
#123 Bartek1
Ja wiem, może się wstydzą. :DD

#124 nuno69
Ja staram się unikać PSE, wkurzają mnie pewne osoby no i tyle.
#125 patras
dc ma darmowy streaming to samo, tt
#126 misiek
Darmowy streaming czego? Bo jak drugiej karty dźwiękowej to Elten już też.
#127 Zuzler
No i na Tt ie można streamować naprawdę drugiej karty bez tworzenia osobnej instancji, która jest tylko streamem. Przez ctrl s można tylko puścić plik, ale nie ma się nad nim żadnej kontroli.
#128 misiek
Też prawda.
#129 magmar
A jak to wygląda w wersji darmowej, czy da się streamować z drugą kartą na eltenie?
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#130 Monte
Raczej nie.
#131 magmar
Powiem Wam, że lubię załatwiać sprawy dźwiękowo-biznesowe właśnie na ELtenie i dlatego m.in. tu zostałam.
Ktoś streamuje mi projekt i tak jest po prostu łatwiej, na TT trzeba mieć własną przestrzeń.Wracając do tematu powiem ze swojej perspektywy generalnie nie lubię konferencji, nie ma ,mie praktycznie nigdzie, aczkolwiek z głosowych rozmów chętnie korzystam.
#132 Zuzler
Obecnie używam konferencji głównie do rozmów prywatnych. Cóż, nic mądrego pewnie nie powiem, ale mniejsza ich popularność to m. in. na pewno powód tego, że nie ma wokół nich takiej kultury, utartego zwyczaju wchodzenia. Po prostu czasem coś zaskoczy, a coś nie. Gdyby pojawiły się np. dwie czy trzy lubiane ogólnie osoby, które by ciągle siedziały na kanale i chętnie gadały z przychodzącymi do nich ludźmi, wokół nich narosłaby społeczność, która po jakimś czasie może by i chciała zostać sama z siebie. Problem tu polega też na tym, że owszem, ludzie stąd się znają, ale nie na tyle, by chcieli ze sobą gadać, a jak chcą to robić, to najpewniej są to też bywalcy różnistych serwerów na tt. Upatrywałabym się więc spadku zainteresowania w naszym słabym zintegrowaniu. Na forach łatwiej pisać, niż rozmawiać z kimś na żywo.
#133 Monte
Ja myślę, że ludzie po prostu wolą rozmawiać prywatnie i dlatego tak jest, chociaż ja osobiście lubię konferencje. Jednakże wolę rozmawiać w mniejszym gronie.
#134 magmar
Ale żeby nie było, że narzekam osobiście do prywatnych rozmów wolę Eltena niż TT, bo jest po prostu prościiej i nikt się nie wbije.
#135 papierek
Monte, nie wprowadzaj w błąd, tak, da się.
-- (magmar):
A jak to wygląda w wersji darmowej, czy da się streamować z drugą kartą na eltenie?
--
#136 papierek
Pakiet audiofil daje możliwość nagrywania w konferencjach, możliwość tworzenia kanałów własnych stałych do trzech, możliwość ukrytych kanałów, dodawanie wtyczek vst do konferencji i tyle, jeśli chodzi o konferencje. A i ustawianie dzwonka dla poszczególnych użytkowników.
#137 cinkciarzpl
A ja z kolei rozmawiać nie bardzo lubię 1 na 1. Wolę się nagrać albo napisać. Gadam na żywo tylko z bliskimi dla mnie osobami i tyle. W kupie łatwiej, ale znowu konferencje pełne to nie są. :D
#138 Monte
OK, OK, spokojnie, nie miałam takiego zamiaru.
#139 magmar
pytałam o funkcje darmowe.
-- (papierek):
Pakiet audiofil daje możliwość nagrywania w konferencjach, możliwość tworzenia kanałów własnych stałych do trzech, możliwość ukrytych kanałów, dodawanie wtyczek vst do konferencji i tyle, jeśli chodzi o konferencje. A i ustawianie dzwonka dla poszczególnych użytkowników.
--
#140 Zuzler
Ale chyba logicznym jest, iż jeśli w pakietach premium znajdują się jedynie wymienione przez Papierka funkcje, to wszelkie inne dostępne w programie są darmowe.