Dlaczego konferencje straciły na popularności?
Wróć do EltenLink#61 Julitka
Bynajmniej, odpowiedziałam tu na postawione pytanie. Proszę nie zbaczać z tematu.
-- (gadaczka):
Mogłaś napisać to na prv, ponieważ nic nie wnosisz do tematu. Nikt ci nie każe odpowiadać na moje posty, co więcej może nie wiesz, ale nie musisz ich czytać :P
-- (Julitka):
Pytania krótkie i często zgodne z zarzutem, jaki wobec mnie wystosowałaś, więc i odpowiedzi takie same. :p
Myślę, że odpowiedni wątek znajdziesz chyba na forum Integracja Eltenowiczów na forum PSE. Na 90% założył go Nuno69.
-- (gadaczka):
Na jaką skalę? Czy mogłabyś pisać bardziej rozbudowane odpowiedzi? Już któryś raz, takie posty bardzo niewiele wnoszą.
--
--
--
#62 gadaczka
Moim zdaniem nie, ale hmmm. jak tam sobie chcesz :P
-- (Julitka):
Bynajmniej, odpowiedziałam tu na postawione pytanie. Proszę nie zbaczać z tematu.
-- (gadaczka):
Mogłaś napisać to na prv, ponieważ nic nie wnosisz do tematu. Nikt ci nie każe odpowiadać na moje posty, co więcej może nie wiesz, ale nie musisz ich czytać :P
-- (Julitka):
Pytania krótkie i często zgodne z zarzutem, jaki wobec mnie wystosowałaś, więc i odpowiedzi takie same. :p
Myślę, że odpowiedni wątek znajdziesz chyba na forum Integracja Eltenowiczów na forum PSE. Na 90% założył go Nuno69.
-- (gadaczka):
Na jaką skalę? Czy mogłabyś pisać bardziej rozbudowane odpowiedzi? Już któryś raz, takie posty bardzo niewiele wnoszą.
--
--
--
--
#63 bratczyk96
Dzień dobry! Jak ja teraz oglądam premierowe odcinki moich ulubionych programów to nie wchodzę. Jak będzie sezon powtórkowy to na pewno będę częściej sie pojawiał, a po za tym przez zabawę politycznę nie ma też o czym rozmawiać codziennie jak nic się takiego nie dzieje. Nie zawsze się rozmowa klei.
Pozdrawiam
#64 Zuzler
Kolega Denis przez kilka dni, najmniej 2, wisiał na konferencji ciągle, a ludzie się po prostu dołączali, żeby pogadać. Ciekawy materiał do rozmyślań, nie uważacie?
#65 Julitka
To jest też trochę tak, że jedna osoba, chociażby jedna, jak magnes przyciąga resztę.
Też tak miałam kilka razy.
#66 RAFKIW
Potwierdzam :D
-- (Julitka):
To jest też trochę tak, że jedna osoba, chociażby jedna, jak magnes przyciąga resztę.
Też tak miałam kilka razy.
--
#67 Zuzler
Hm... Dorze jeszcze, by była to osoba w miarę lubiana, jak Denis choćby.
#68 majkmik1981
Jakąś kmine psychologiczną można by poczynić o tym, ale na coś większego filozoficznego, to potencjału w tym temacie nie widzę.
-- (Zuzler):
Kolega Denis przez kilka dni, najmniej 2, wisiał na konferencji ciągle, a ludzie się po prostu dołączali, żeby pogadać. Ciekawy materiał do rozmyślań, nie uważacie?
--
#69 djsenter
Mam wrażenie, że może i bym przyciągnął jakieś tam grono, ale jam introwertyk, i pierwszy raczej nigdy nie wejde.
Chociaż z drógiej strony to nie do końca introwertyk, bo 1 na 1 nie lubię, bardziej właśnie jak jest chodźby mała garstka ludzi.
Taki ze mnie dziwak, więc mało się pojawiam.
Chociaż ostatnio jak był Balteam i kilka innych eleganckich osób, to się udzielałem, teraz jakoś w ogóle ich tam nie widzę.
#70 denis333
Hmm. A od kiedy to ja niby taki lubiany? Hmmm. Ciekawe spostrzeżenie. Ja bynajmniej tak tego nie odczówam.
Natomiast co do konferencji, w pierwszy dzień mojego wchodzenia bylo rzeczywiście spooro luda, natomiast później aż tak dobrze, to to nie było.
#71 johnson
Jest o czym z tobą gadać.
#72 lwica
Hm. Ja zauważyłam u siebie, że patrzę też trochę na to, kto tam jest. Jeśli jest ktoś, kogo znam, zdarza mi się na chwilkę dołączać, jeśli jest duża grupa ludzi, a z nikim z tej grupy się jakoś bardziej nie trzymam, to nie dołączam. :)
#73 Piotr
Ok, postaram się zwięźle.
Co do tt, pamiętajcie, że serwerów niewidomych jest już kilka, aa serwerów niewidomych prywatnych jeszcze więcej, sam taki posiadam, aczkolwiek jego posiadanie od zeszłego roku miało bardziej ułatwić zdalną edukację ludzią z mojego kierunku, gdzie jakość dźwięku powinna być na prawdę dobra i tutaj w związku z tematem powiem, że niestety nieudało mi się za wiele osób tym przekonać.
Podczas wybuchu pandemii, wiele osób zostało w domach i wtedy można było zaobserwować ich powrót na serwery tt.
Dzisiaj już tak nie jest, zaglądam tu i tam i chyba najaktywniejszy mimo wszystko okazuje się tyflonet, który istnieje najdłużej.
Sam osobiście wpadam na konferencje, jeśli zobaczę kilka osób, ale ostatnio też ludność rozchodzi się po kanałach i na przykład sobie grają, no to nie wypada przeszkadzać.
ps. Kiedy skończę studia i czasu będę miał więcej, myślę, że spróbuję eksperymentu Denisa. :)
#74 Paulinux
W ogóle zastanawiam się też, dlaczego zazwyczaj ludzie nie wchodzą na polską społeczność Eltena, tylko robią jakiś nowy kanał, nawet jeśli ma on te same parametry co PSE
#75 Zuzler
A wiesz, że jest to bardzo intrygujące pytanie. Zwłaszcza, że te kanały i tak są otwarte, a na pewno rzadko zdarza się, by było tak, że Polska społeczność była zajęta.
#76 pates
Ludzie obawiam się przechodzą znowu na team talka.
#77 Zuzler
Ameryki, Pates, nie odkrywasz, śmiem powiedzieć. 3/4 tego wątku o tym traktuje.
#78 Monia01
Pytanie też, ile osób wie, że w trakcie może zmieniać parametry kanału i to działa
-- (Zuzler):
A wiesz, że jest to bardzo intrygujące pytanie. Zwłaszcza, że te kanały i tak są otwarte, a na pewno rzadko zdarza się, by było tak, że Polska społeczność była zajęta.
--
🇺🇦 🇵🇱
#79 Paulinux
W ogóle na Eltenie jest jakaś taka dziwna tendencja, że ludzie nie wiedzą o rzeczach wydawałoby się oczywistych
#80 Paulinux
oczywiście mówię tu tylko o tych, którzy zaznaczali odpowiednie odpowiedzi (jakkolwiek by to nie zabrzmiało) w ankiecie o Eltenie, którą kiedyś zorganizował Pajper, żeby mi się tu teraz nikt nie oburzył