Hip-hop
Wróć do Muzyka#21 djsenter
Chociaż Białasa szanuje, bo w jego trapie są wartości, naprzykład w utworze słup albo koło
#22 misiek
Ja nie mówię, że on jest złym raperem czy coś. Pamiętam go jeszcze z przed 2010, ale dzisiejszy jego styl to po prostu nie moje klimaty. Chodzi o Białasa.
#23 djsenter
Ostatnio zrobił jednego oldschoola, Pudelek się nazywa
#24 balteam
a to z karambą nie wiedziałem nawet, że prowadził jakiś program.
Rap sięzmienia,artyści także, sama firma jest ok, chociaż już nic ie nawijają, aczkolwiek kawałki Boskiego mi nie odpowiadają, Tadek ma fajne patriotyczne.
#25 misiek
Co do Tadka- zgoda, chociaż jakoś specjalnie go nie słucham, ale od czasu do czasu mogę. Bosski ma dobre kawałki i takie, których nie da się słuchać. Te drugie to z pod znaku krak czy coś takiego.
#26 longshoot
ja wam powiem że ja nowoczesny rap lubię, trap, afrobeats, drill grime itd lubię słuchać, wychillować się i posłuchać jakichś dobrych bangerów.
#27 djsenter
ja w sumie lubię i stare , i nowe, poprostu zależy od utworu czy wykonawcy
#28 mucha
dla mnie karramba kiedyś był spoko peja tes te starsze kawałki no i donguralesko to najlebszy album to kroniki betonowego lasu słonia to pojedyńcze piosenki jakieś ale ogułem to go nie lubię
#29 denis333
U mnie podobnie jak u Łysego. Tylko i wyłącznie stara szkoła, i głównie formacje takie jak dwie wiodące na dolnym śląsku: Czyli Kasta Squad, oraz Wałbrzyski Trzeci wymiar. Po za tym stare płyty peji, molesta, stary tede mimo, że pierdzielenie o niczym miało to jednak swój unikalny klimat. inna sprawa, że do dziś jak posłucham sobie bezeli lub starych kawałków 600 v to łezka się w oku zakręci nad starymi, dobrymi chwilami z życia. Po za tym Eldo, Onar, pezet (nie pamiętam dokładnie co na jakiej płycie było, bo aż tak w tym nie siedziałem, i nie siedzę).
#30 djsenter
Jak coś to ztworzyłęm ankiete poświęconą hip-hopowi, rapie i trapie, luknijcie sobie jeżei macie ochotę.
#31 daszekmdn
Looknąłem
#32 misiek
Kasta skład- no jak ja mogłem o tym zapomnieć? Miałem płytkę gdzie były takie kawałki jak np- Peryferie, którą męczyłem przez połowę 2003 i 2004. Aż sobię wrzucę na telefon i przed snem posłucham.
#33 mucha
nie no kast squat jest super
#34 denis333
Aż sobie zaraz chyba dyskografię zanabędę. Bo naprawdę takiego zespołu a zwłaszcza dlatego, że jest on z moich rodzinnych stron nie można przegapić.
#35 misiek
Denis- odezwij się do mnie. Zobaczę co mam.
#36 zywek
EJ, Senter, hipokrytą jesteś.
Nie lubisz bedoesa, a jarasz isę jego trackami :D
#37 djsenter
Ale nie, nie lubie tego starego Bedoesa, bo to nudna rutyna.
Po Angielsku jakoś przejdzie, ale ogólnie po Polsku to ja nie trawię czegoś takiego.
A nowy Bedoes niejest zły.
#38 wojtas
Ja to słucham rapu oldschoolowego takie zespoły jak: Pfk Kaliber 44 3xklan Nagły atak spawacza slumsattack zdarza się wzgórze Z nowszych to Pokahontaz szczegulnie najnowszy album Reset który instrumentami nawiaązuje do tego co robilo się dawniej. Jeśli chodzi o solówki fokusai rahima to słucham tylko rahima bo nie podoba mi się podchodzenie smoka do niektórych spraw. Jednak jego flow jest nie do podrobienia. Czasem lubie pposluchać kaliego i tyle.
#39 daszekmdn
@Wojtas w którym miejscu nawiązuje do tego co dawniej?
#40 cinkciarzpl
Tylko to co wyszło od 98 do 2007 może nazywać się rapem. Peja, WWO, z Poznańskiego podziemia green tim czy jak to się tam pisało, WBu, ten to miał nawet faktycznie teksty o czymś. Szkoda że szerzej nie wypłynął. No potem to hiphopolo w stylu mezo, Owal MC2. Ale powiem szczerze że nawet to badziewie teraz się broni bo jak się słyszy firmę to ziew. Tedunia nigdy nie lubiłem. A z dzisiejszych to jest taki Rete. Trochę takie patrio prawicowe pitolamento, ale przynajmniej nie o ćpaniu i fajne pomysły na beaty. PFK też nie lubiłem, ale po czasie doceniłem tę abstrakcję co oni odwalali. To jest dopiero sztuka. Teraz to nie słucham, bo jakoś nie ma fajnych.