EltenLink

Lista dostępnych klientów BitTorrent

Wróć do Oprogramowanie

#1 nuno69

1. BiglyBT: kontynuacja legendarnego chyba Azureusa, potem Wuze. Program ma pewne problemy z dostępnością ale za to nadrabia gamą różnorakich funkcji. Ku mojemu zadowoleniu program leciutki i nie zapychający systemu.
2. UTorrent: Kiedyś król, teraz zepsuty rzez malware. Jego zaletą jest fakt, że jest bardzo dostępny, ale w statnich wersjach zachłanny zarówno na RAM, jak i CPU.
3. QBit Torrent: Program w QT, czyli jego dostępność można sobie wyobrazić. Jednakże znam wiele niewidomych osób, które sobie chwalą. Ja nie używałem jakoś bardzo, kiedyś dla testów i cóż... działa! Ni mniej, ni więcej.
4: Bitcomet, od wieelu lat działa dobrze i jak najbardziej jest dostępny i nie przekompinowany.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Edytowano 2021-02-08 06:41

#2 denis333

ooo. Tego pierwszego nie znałem. Trzeba będzie dać szansę. Dzięki!

2021-02-08 08:38

#3 DJGraco

Nooo niestety, mitorrent się ostatnio zepsół, ale programik baaaardzo dostępny.

2021-02-08 15:57

#4 misiek

4: Bitcomet, od wieelu lat działa dobrze i jak najbardziej jest dostępny i nie przekompinowany.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-02-09 04:01

#5 misiek

A instalka Azuresa w reszcie dostępna, czy dalej nic z tego?
-- (nuno69):
1. BiglyBT: kontynuacja legendarnego chyba Azureusa, potem Wuze. Program ma pewne problemy z dostępnością ale za to nadrabia gamą różnorakich funkcji. Ku mojemu zadowoleniu program leciutki i nie zapychający systemu.
2. UTorrent: Kiedyś król, teraz zepsuty rzez malware. Jego zaletą jest fakt, że jest bardzo dostępny, ale w statnich wersjach zachłanny zarówno na RAM, jak i CPU.
3. QBit Torrent: Program w QT, czyli jego dostępność można sobie wyobrazić. Jednakże znam wiele niewidomych osób, które sobie chwalą. Ja nie używałem jakoś bardzo, kiedyś dla testów i cóż... działa! Ni mniej, ni więcej.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-02-09 04:02

#6 nuno69

Bigly Bt instalujesz bez problemu. Dzięki za bitcomet, sprawdzę i dodam do listy

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-02-09 20:20

#7 daszekmdn

A co masz na myśli przez zepsucie Malwarem?

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2021-02-11 08:17

#8 denis333

Nowe wersje domyślnie wciskają jakieś dodatkowe softy podczas instalacji.
W jednej wersji była nawet koparka bitcoinów :P

2021-02-11 09:07

#9 nuno69

Nie tylko to, teraz doszlo do tego że pokazują się na wierzchu pop upy z prośbą o instalację X czy Y. Jeżeli da się to wylączyć chętnie zobaczę ten program od nowa.

2021-02-11 10:20

#10 zvonimirek222

tak, narzucają reklamy.
Jeśli chcesz wpełni dostępnego utorrenta, używaj wersji pro.
Q bittorrent sam używam, i to nie jest prawda że on jest niedostępny.
Da go się opsłużyć za pomocą.... interfejsu webowego.

Student studentowi wszystko
2021-02-11 16:25

#11 mojsior

najbardziej mnie zastanawiają różnice pomiędzy tym torrentem ze znaczkiem mikro a bit torrentem, bo to są programy tego samego producenta, bo mitorrent został wykupiony przez tych od bit torrenta i kiedyś zainstalowałem oby dwa i nie widziałem różnic w interfejsach.
Kiedyś jeszcze był dostępny program bit tornado, nie miał reklam i miał fajny wygląd, nie wiem jak jest z nim teraz.

Edytowano 2021-02-20 16:22

#12 zywek

Ja tam mam utorrenta i żadnego malware...

2021-02-24 20:38