Gry audio (dyskusja ogólna)

Topspeed.

Założony przez markus1234 97 wpisów ostatni wpis 2 lata temu Strona 4 z 5

Jak skręcałam szybko i od razu wchodziłam w zakręt to mnie wywalało, a jak przychamuję, zwolnię i wchodzę w zakręt to jestem wyprzedzana i rzadziej się rozwalam, ale i tak się zdarza. Nigdy nie utrzymuję się na prowadzeniu i nigdy nie wygrałam.
Give me a sign.

Słuchajcie, dojechałam trzecia na metę i rozbiłam się chyba tylko raz albo dwa razy, więc da się!
Give me a sign.

Polecam grać Quatro bo najlepiej się go prowadzi.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Ale w Quick Star samochód jest losowo wybierany.
Give me a sign.

w quick start wszystko,w sensie samochud i trasa są losowo wybierane.
po co mi sygnatura?

No tak, masz w pełni rację.
Give me a sign.

Z automatyczną skrzynią biegów gra się trudniej niż z manualną, więc myślę, że to też wpływa na jazdę.
Give me a sign.

Fakt. Zapomniałem. Na manualu szybciej hyba rozbujasz i nie wiem, czy nie wyciąga więcej, chociaż tak nie powinno być.

Manual szybszy
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

A mnie się wydaje, że automat szybszy.
Give me a sign.

Na manualu te samochody chodzą jakby wolniej.
Give me a sign.

#72 Edited

Na manualu łatwiej wchodzić w zakręty niż na automacie.
Give me a sign.

Nie, na bank manual szybszy, tylko trzeba dobrze wrzucac biegi, z 2 sekundy chyba szybszy na ameryce, może 3, już nie pamiętam.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

W realu fakt. Manual napewno szybszy od automatu, ale w grach gdyby ktoś zmieniał biegi jak komp, to różnicy by nie było. Wnioskuję to z wyścigówek, które widziałem.

ale właśnie, można wrzucać szybciej, dlatego manual szybszy
po co mi sygnatura?

mona szybciej wrzuca szybciej ale wtedy silnik zwalnia obroty i sié rozpédza musi odnowa.

No cuż. Chłopaki chcieli dodać pseudorealizmu napędowi. W jakimś Gran Turismo, którymś NFS to serio automat i manual bez różnicy.

A jak wrzucać biegi w manualu?
Give me a sign.

Domyślnie następny bieg jest pod a, poprzedni pod z.
Wolę ciebie wolność!

Tak hyba najwygodniej do różnych wyścigówek, chociaż gdzieś hyba był ctrl i shift.