Poddaję pod rozwagę zdjęcia "łańcuchów premium" z grup rekomendowanych
Wróć do Pytania i odpowiedzi#1 nuno69
Witajcie serdecznie!
Uderzyłąmnie taka myśl, że teraz grupy rekomendowane nie mają wszystkich możliwych funkcji portalu. Uważam, że nie powinno tak być, gdyż grupy rekomendowane to jakby "wizytówka" Eltena. A dlaczego ja z własnej kieszeni mam dokładać się do tego, aby moja grupa rekomendowana miała chodźby swój włąsny kanał w module konferencji?
#2 DJGraco
W sumie czemu nie?
Idea pomysłu jest OK
#3 balteam
Jak dla mnie jest ok, rekomendowne są po prostu bardziej popularne i tyle, jak admin chce to kupi pakiet i ma wszystkie opcje.
#4 pates
Ja popieram Nuna i Gracjana.
#5 balteam
No to jak tylko popierasz to lajkuj kogoś post.
#6 nuno69
No ale halo halo, jeżeli moja grupa jest rekomendowana, to znaczy, że jest jakoś potrzebna społeczości, a skoro tak, to dlaczego jeszcze ja mam dokładać do interesu? W sensie, mnie to ani grzeje ani ziębi, wszak ja jeżeli chcę z kimś pograć to idę na TT, niemniej jednak naszła mnie taka refleksja.
#7 balteam
Ja też nie obstaję jakoś bardzo mocno przy swoim stanowisku, bo to co piszesz ma swoje zalety, ale jak pisałem t jest po prostu popularna grupa, która stała się rekomendowaną, no i tak jest potrzebna społeczności, ale z drugiejstrony tworzenie kanału niejest niewiadomo jak potrzebne.
Może być tylko problem, bo nowe społeczności mogą dodawać sporo grup do swoich rekomendowanych żeby mieć kanały,
no, ale w polskiej społeczności czy to będzie płatn czy nie, to elten nie straci na tym, bo sporo adminów wykupiło pakiety.
#8 tomecki
Grupy rekomendowane faktycznie wydają się być trochę specjalnego znaczenia więc może... zwłaszcza, że w zależności od sytuacji admina, jedne grupy rekomendowane mogą być niejako lepsze od innych grup rekomendowanych. Z drugiej strony ciekawią mnie, o ile takowe są, argumenty za tym aby zostało, jak jest.
#9 balteam
o to tak:
1 Nie mamy jasnych kryteriów co rekomendowane ma być, a co nie, więc jest to poniekąt niesprawiedliwe dla grup nierekomendowanych bardzo aktywnych.
2 Inne społeczności mogą dodawać sporo grupdo rekomendowanych żeby mieć własne kanały.
3 Jest to jak by nie patrzeć zachęta żeby admin kupił pakiet premium, od biedy się może złożyć na niego z kimś.
No to chyba tyle z argumentów
#10 Paulinux
Tylko że skoro grupa rekomendowana jest obcięta regulaminem pse, to jakieś przywileje w zasadzie powinna mieć
#11 balteam
Podbijam, może każda społecznośćpowinna mieć 1 kanał, czyli np w pl, będzie to polska społęczność, a reszta rekomendowanych musi miećpremium żeby kanał zakładać.
Jeśli chcemy przyciągać innych, to chyba jakiś kanał 1 stały mogli by mieć.
#12 Prof.Falkowicz
a ja bym zdjął w ogóle funkcje premium, bo uważam że to jest tak zwane pójście na komercję, no i tyle w temacie z mojej strony, bo nie każdy na to ma
#13 nuno69
O joj, to zarób :P
#14 misiek
No to jak niema to ma problem. Elten nie jest instytucją charytatywną i z czegoś musi się utrzymać, a za darmo to nawet w mordę w ciemnej ulicy nie dostaniesz.
-- (Prof.Falkowicz):
a ja bym zdjął w ogóle funkcje premium, bo uważam że to jest tak zwane pójście na komercję, no i tyle w temacie z mojej strony, bo nie każdy na to ma
--
#15 misiek
Z resztą za darmo i tak dostajemy dużo, aż nadto, a jęczenie że trzeba pozbyć się premium jest w tym przypadku conajmniej niesmaczne.
#16 misiek
Zobacz sobie, co np robi taki Player Tvnu. Tam za darmo aktualnie nic nie zrobisz. I tutaj faktycznie można powiedzieć, że to zdzierstwo.
#17 nuno69
Pozbądźmy się Eltena bo nie umiem programować.
#18 balteam
Kolejny argument za zdjęciem premium dla rekomendowanych w sumie jest prosty, może to skłoni ludzi do stworzenia grupy rekomendowanej dla swojego kraju. Jeśli chcemy mieć międzynarodową społeczność, to fajnie by było posiadać tak jeszcze o kilka więcej rup dla poszczególnych krajów.