EltenLink

Winamp - chcę normalności!

Wróć do Problemy z oprogramowaniem

#21 Lowca_Androidow

Nadal nie wiemy czy masz skórkę klasyczną, bo tylko wówczas działają skróty z wtyczki.
Wiem, że starsze wersje Winampa miewają problemy pod dziesiątką, u mnie również różnie bywało z balansem, był pływający, raz na lewo, raz na prawo.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-02-03 15:40

#22 denis333

I tak to się moi kochani kończy używanie przestarzałego padziarstwa na nowych systemach.
Na przyszłość polecam bardziej aktualne wersje winampa:
https://getwacup.com/

2021-02-06 23:57

#23 denis333

2021-02-06 23:58

#24 Zuzler

Oj Denis, tyle lat mi z tym było dobrze, a Ty mię tu psujesz nastrój...

2021-02-07 00:41

#25 denis333

No co ja poradzę, że nullsoft przestał rozwijać winampa, i teraz ten program ma problem nawet z tym, żeby zapisywać ustawienia? Kiedyś na tą bolączkę pomagało uruchomienie winampa jako admin w trybie zgodności z win7. teraz jest z tym gorzej. Poza tym mi zawsze winamp wydawał się jakiś taki ociężały. Nawet bez pluginów odpala się toto w 10 sekund, podczas gdy foobar działa praktycznie od strzała.
odatkowym plusem foobara jest fakt, że mogę sobie ustawić globalne skróty klawiszowe niemal na wszystko. Oznacza to, że mogę przeglądać internet, a po naciśnięciu klawiszy windows+ lewy kwadratowy przewinę sobie piosenkę, albo przyciszę utwór naciskając ctrl + =
O zaletach tego odtwarzacza mógł bym rozpisywać się godzinami, ale to nie na ten wątek. Poza tym tak do końca nie rozczarowałem, bo podałem przecież linka do winampa na sterydach, który się rozwija, i działa całkiem spoko. Jak ktoś lubi, niech używa.
Dla mnie to zawsze było, jest i będzie ociężałe badziewo, którego używałem do momentu odkrycia foobara.

2021-02-07 06:24

#26 Zuzler

Mój komputerek do lotnych nie należy, muli na wszystkim, Firefox to mu się odpala pół minuty, a Libre Office dwie czy trzy, ale na Winampa dłużej niż 3 sekundy czekać nie trzeba, jeśli odtwarzam coś, co mam na swoim dysku.

2021-02-07 06:32

#27 denis333

tym bardziej przydał by się odtwarzacz, który by przynajmniej próbował nie mulić :P

2021-02-07 06:34

#28 DJGraco

Ja bym polecił bardzie wersję Winampa 5.8 lite. Działa cudownie, nie muli tak jak poprzednie a wacup to jest projekt beta i błędy mogą być

2021-02-07 14:03

#30 papierek

dobra, niech kto się z nią umówi na remote, pomoże będzie szybciej.

po co mi sygnatura?
2021-02-07 14:17

#31 Zuzler

Spoko, już ogarnięte. Działą jak trzeba.

2021-02-07 14:24

#32 misiek

Denis, jeśli chcesz to odpal sobie najnowszego Winampa. Działa od strzała, jak żaden inny.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-02-07 20:03

#33 denis333

Wyobraź sobie, że odpalałem najnowszego winampa. I niestety muszę cię zmartwić. nie działa od strzała. A dodatkowo nie ustawię sobie globalnych skrutów klawiszowych.

2021-02-07 21:22

#34 DJGraco

Ustawisz. Preferencje, skróty klawiszowe, włącz obsługę globalnych skrótów. Trochę researchu. Nie wiem czy to działa bo ja nie używam czegoś takiego ale jak chcesz możesz sprawdzić albo ja mogę przetestować

2021-02-07 21:29

#35 denis333

Graco. Wiem, że to jest, tylko problem jest z niezapisującymi się ustawieniami.
jeśli iedykolwiek wrócę do winampa, to tylko wacup. Póki co nic mnie do tego nie przekonuje. Foobar jest znacznie lżejszy, szybszy i kompletnie nie ogarniam ludzi, którzy używają winampa.

2021-02-07 21:39

#36 papierek

a ja używam windows media player naprzemian z muzyka groowe i jestem szczęśliwy xddd.

po co mi sygnatura?
2021-02-07 21:44

#37 denis333

Kto co lubi. Dla mnie to nonsens. :P

2021-02-07 21:57

#38 Lowca_Androidow

a co nonsensownego jest w używaniu groove? To tak jakby używać Media Player Classic czy VLC, tyle, że groove ma dobrą jakość dźwięku, to samo z Windows Media Player, oba dostępne i bez potrzeby instalowania dodatkowego oprogramowania i mamy to w windowsie.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-02-07 23:02

#39 denis333

Groove jest mało wygodny, a wmp nie wspierany. I o ile ten pierwszy jak komu pasuje, niech użwa, o tyle w przypadku wmp ten odtwarzacz jest już dawno nie wspierany.

2021-02-07 23:04

#40 Lowca_Androidow

Ale co ma wspieranie do odtwarzania muzyki? MP3 odtwarza i przede wszystkim o to chodzi.
Wszystko zależy od naszych preferencji, wygoda jest pojęciem względnym.

2021-02-07 23:07