Oto zasady, których powinniście przestrzegać umawiając się na minigry. 1. Osoba chętna na grę powinna umieścić wpis z informacją o tym, jaki tryb wybiera oraz serwer, na którym gra się odbędzie. Obcjonalnie na tym etapie można ustalić ilość tur i limit graczy. 2. Pozostali członkowie grupy mogą teraz wyrażać chęć dołączenia do gry. 3. Jeśli z jakiegoś powodu gra jest nieaktualna albo już się zaczęła, osoba hostująca powinna o tym powiadomić resztę członków grupy umieszczając wpis z odpowiednią informacją. 4. Wcześniej nieustalone szczeguły powinne być ustalone w wiadomościach prywatnych lub chacie CP.
Dokładnie tak. Prawdę mówiąc możemy nawet teraz zagrać 10 tur minigier w spokoju na polskim serwerze pod warunkiem, że ja stworzę grę w cp, gdyż z powodu lewego ucha moje możliwości są limitowane i sporo jest minigier, których nie nawidzę..
Ok. wybierasz crazy party, potem gra w sieci, następnie szukasz wyświetl serwery publiczne i naciskasz ctrl+shift+enter. Wtedy wyświetlą ci się wszystkie serwery publiczne, wtedy wybierasz jakiś serwer,na przykład polish serwer i naciskasz enter. łączysz się wtedy z serwerem i możesz stworzyć grę wybierając ctrl+alt+shift+n Są tam do wyboru różne opcje, np. wspólna walka. I jeśli chcesz grać sama z botami to naciskasz ctrl+enter i możesz grać. Wybierasz talię, naciskasz enter i to wszystko. Jeśli chcesz grać z kimś, to po stworzeniu gry, czekasz, aż ktoś do ciebie dołączy, bo ktoś będzie widział, że stworzyłaś grę i po dołączeniu naciskasz ctrl+enter. I zaczynacie grać. Gdyby były jeszcze jakieś pytania to pisz, lub możemy się umówić na granie.
Co się ostatnio stało z serwerem publicznym CP? Jest ustawiony na tryb konkursowy, a kiedyś można było wybierać opcję, jaką się chciało. Teraz nie ma tam, np. Minigry tryb spokojny albo plansza.
U mnie odrazu jest tylko minigry w trybie konkursowym jako dopiska do centralserwer. Wcześniej można było wejść do central serwer jako do pokoju głównego. Ja myślałem, że taki problem pojawia się tylko u mnie, lecz jak widzę nie tylko ja mam z czymś takim problemy.