nigdy się nie pogodzę z tym, że nie możemy zebrać całej manapedii sami, tylko musimy robić tradingi, to jest najbardziej debilny pomysł jaki pan baker wymyślił. Jeszcze rozumiem, gdyby dodał serwer dedykowany, ale taki sposób jaki tu jest to się nie sprawdza. Trochę się z manamonami pobawiłem i pewno do nich wrócę, jednak dobija mnie to, że autor nie rozwija tej gry, gdzie jest poprawa balansu, bo to jest jedna z niedopracowanych rzeczy. Ciężko by mi było stworzyć z tych stworków dróżyne moich marzeń, nie mówiąc o herosach, oczywiście jak zbierzemy jakieś legendarne to zaś z kolei jesteśmy aż za silni, także balans niestety w mojej ocenie jest słaby, nawet w najnowszej wersji niewiele się pozmieniało. Jednak nie powiem gra sprawia mi wciąż dużo frajdy, nbo uważam że to najlepsza produkcja od vgstorm pomimo wad bawię się przy tym dobrze, jednak niestety nie mogę powiedzieć o tej grze że jest znakomita. W mojej ocenie gdybym miał ocenić ją w skali 1 do 5 no to dałbym takie 4 z minusem, po pierwsze za zgnieciony balans, po drugie za brak możliwości samodzielnego kompletowania manapedii na własną rękę, po trzecie mała ilość przedmiotów, w które możemy wyposarzać nasze manamony, mały efekt w ich działaniu, a po czwarte duży minus za podejście pana bakera, który odstawił tą grę i od dawna jej nie aktualizuje. Z resztą swoje lekceważenie pokazał mi już w grze paladin of the sky, gdzie miał ją rozwijać, dodać dźwięki, których niestety brak. Mam tu na myśli brak kroków, brak dźwięków podczas walk i nudna jak flaki w oleju mechanika. Warto dodać że miała być kontynuacja tej gry i co, no właśnie. Dlatego tak nisko oceniam tą grę i nie chcę tu nikogo zniechęcać do tej gry, ale czasem trzeba powiedzieć prawdę i to jest tylko moja opinia.
to prawda. Nuno wiem, ale piszę że się da, a jak kto chce, ja tak zrobiłem. Ma ktoś ochotę na wymiany? Jak tak, pisać na prv, mam czas. Lonkshoot tak, ale Manamon jest podobne do Kanto więc nie chcieli daćć dzikich starterów.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
Hej! Przygottowałem listę stworków z ich opisami, cała manapedia zgodnie z numerami. Nie liczymy poprzednich form, nie ma to sęsu. Będę pisać że np w takim stworku tkwi potencjał pomimo czegoś.
Tylavile. Nie jest to dobry stworek, w żadnym wypadku. Ma typ flame/shadow połączenie typów ciekawe, jednak sam stwór jest słaby. Mógłby być bardziej przydatny, ale jego statystyki są pożal się boże. Jest ognistym starterem. Najlebsze movesety. Scourge tail, fire breath, flame blizzard, fireball flurry, ash rain. Smoke shield, ash rain, fire breath, fireball flurry, flame blizzard. Najlebszym dla niego przedmiotem jest mount cindar torch, dodający mu ruch torch.
Fauntozaur. Jest dobrą, wodną żyrafą, jednak są lebsze wodne stworki. Polecam go, ale na startera wybierajcie raczej Leefox'a. Statystyki ma dobre, zwłaszcza hp i speed. Najlebsze movesety. Aqua'z up, tidal wave, drench, slam/aerial vision, storm rush/claw swipe. Slam, mut ball, aerial vision, dissonand hime, drench.
Banyardan. Najlebszy starter typu plant/earth, niestety podatny 4x na lód. Pozatym jest świetnym stworkiem uczącym się naprawdę dobrych ruchów. Najlebsze movesety. Earthquake, photosynthesis/toxic spray/sleep spray/stun spray, berserg branch, battel branch, solar cannon/sharpen.
Miterosier. Nie jest to silny stwór patrząc po jego statystykach, które nie powalają. Ma typ holy, ale jest taki, jak Rattata z pokemonów. Jest pospolity i słaby. Najlebsze movesety. Condemn, holy water, holy light, white lance, pounce. Jak widać podałem tylko 1 moveset, bo inne nie mają sęsu. Tylko wziąłbym pod uwagę zamianę pounce na exorcise.
Tigrath. Ciekawy stworek typu shadow, często spotykany na początku jako murkid. Ma nie najgorsze statystyki, i jest dobry do łapania innych stworków. Najlebsze movesety. Black mana, soul split, oblivion slash, bite, fear feed/pounce/shred/sharpen. Następna część jak będziecie chcieli dam
oryginalna jest spoko, ale tam mało podali. Lecimy z kolejną porcją.
Martiagle. Jest to dobry stwór typu air, który uczy się ciekawych i dobrych ataków, niestety jego obrony nie powalają, więc najlebszy dla niego będzie powiedzmy razor talon. Ma bardzo dobrego speeda. Najlebsze movesety. Swoop, hoan blade/opscure, cyclone claw, fly, battel branch.
Skilrial. Jest to dosyć słaba istota typu insect, poison i air jedna z niewielu 3typowych, nie oszukujmy się. W walce nie jest najgorszy, ale obrony nie powalają. Pozatym nie ma zbyt silnych ruchów. Najlebsze movesety. Toxic storm, rage bug, wenom shot, bugbite, wind force.
Fyrate. Jest to najlebszy stwór typu fighting, którego znam. Wysokie staty ataku i speed są przydatne, a obrony też są nie najgorsze. Bazuje na fizycznym ataku. Najlebsze movesety. Power kick, power punch, battle cry/charge tackle, metal fist, rookie punch.
Mondewoll. Jest dobrym stworkiem typu electric/magic, ale i magiczne i elektryczne są lebsze, więc na dłuższą metę polecam coś innego. Bazuje na ataku fizycznym, to widać. Najlebsze movesety. Laser arm, stun volt, electric shock, superspark, aura master, star fall, wulnerability scan. Ma on ability dzięki któremu ma 7ataków a nie 5.
Orystar. Jest jak zubat. Słaby z sporym speedem, typ magic/air. Najlebsze movesety. Aura master, bite, meteor rush, wing slash, fang drain/tri beam.