SAM na IOS... Widziałam w użyciu. Jak dobrze poustawiać i potrafić korzystać, to zaj...rąbista
No dobra, jakaś nawigacja darmowa, ale bez ograniczeń jest - chodzi przede wszystkim o pieszą nawigację.
I jak w lazarillo wpisać adres żeby prowadził bo zdaje się, że jest taka opcja
Jest też darmowy Yanosik, jest super jeśli chodzi o nawigację samochodową, ale czy jest tam opcja pieszej nawigacji, ktoś coś wie?
I jak w lazarillo wpisać adres żeby prowadził bo zdaje się, że jest taka opcja
Jest też darmowy Yanosik, jest super jeśli chodzi o nawigację samochodową, ale czy jest tam opcja pieszej nawigacji, ktoś coś wie?
Darmowej chya nie ma fajnej. Moim zdaniem albo Dotwalker albo SAM, ale na Android no i programy średnio intuicyjne są.
google maps kilka lat temu były super, pamiętam jak znajomy używał, były dokladnie, czasami, aż wkurzającoz tą swoją szczegółowością, teraz mamy nowsze telefony,lepszy dokładniejszy GPS, a google maps daje w dupę. Poszli w gadżety i wyszło to na gorsze.
A może OSMAnd? Orgazm dla geeków, bo ołpensors, i ma jakąś wtyczkę która go pono nieźle udostępnia. Daje się także używać offline choć ja tam do takich kombinowanych rozwiązań nie jestem przekonany.
Narazie zainstalowałem Sygic i zobaczę jak jest okrojona, jaakie ma ograniczenia w podstawowej wersji - po siedmiu dniachpróbnych przechodzi w darmową wersję podstawową -.
Ten sygic to jakiś pokręcony. Podaje mi odwrotnie kierunki zamiast wprawo każe mi skręcać w lewo haha.
w sumie żadna różnica - i tak i tak nie widzę - muszę tylko opanowaćkoszenie kijkiem do tyłu :)
Ile satelit? Ja tak miałem na starym telefonie co miał w porywach do 10
Nie wiem, nie sprawdzałem, jest to znana nawigacja i chwalona, ale na telefonie pierwszy razinstalowałem. Dawniej korzystałem z TomTom i Garmina - z tego drugiego na telefonach z symbianem i znajomy na starszych androidach.
I chwalona nawigacja dupa, kiedy satelit odbiornik nie widzi. Być może tak będziesz miał z każdą na tym tel.
Łowca- a to ciekawe, ja mam Garmina na mojej starej n95 i praktycznie to jest dla nas niedostępne.
Łysy ja jak miałem N95 to jeszcze dobrze widziałem. Nie mówiłem, że byłyone dostępne dla niewidomych, ale że śmigały bezproblemowo i dokładnie.
Aha-ok. I to akurat prawda, bo przez jakiś czas miał ją porzyczoną mój kumpel i normalnie z nią jeździł.
Dotwalkera używam i to mi starcza, ale chętna jestem do testowania innych. nie umiem tego seeing assistant moves.
ja wacham sie miedzi seeing assistant move i dotwalker, ze ktory do czego jest lepszy. Mam na telefonie oba, i to mi wystarczy, innyh instalowac nie planuje.
No jest. Wychowałem się na nim jeszcze pod Symbianem. Jeśli wprowadzą nawigowanie zakręt po zakręcie i dynamiczne pobieranie okolicy z OSM to będzie można coś rozmawiać. A może już to zrobili? Pytam, bo jak to wyszło z wielkim hukiem jakiś czas temu, z rok? To praktycznie przeniesiono program jakby z przed 10 lat.
Jeśli chodzi o nawigacje na IOS i na Android to jest taka fajna i ciekawa aplikacja jak Via Opta Naw. Co oniej myślicie. Czy jest dostępna bardziej dla niewidomych chciałam pierwszy raz ją wypróbować. Niektórzy mówili, że niedokładnie opisuje drogę i nie pokazuje przeszkód. Co wy o tym sądzicie?