Stacje radiowe

Wszystko o radiu, czyli wpadki, zawieszenia emisji komputerowych itp

Założony przez lukasz1993258 458 wpisów ostatni wpis 2 lata temu Strona 20 z 23

Transkrypcja

To, co będzie za cztery lata, tak racjenie tego jeszcze nie wiadomo.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Informuję wszem i wobec, że od jakiegoś czasu dopiero teraz zauważyłem wszystkie struny Melo Radia działają z wszystkich miast, przyczyn np. w Bielsku Białej raz jest stereo, raz jest wino. To dla tych zainteresowanych.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#383 1 polubienie

Transkrypcja

Krzesia to ja trochę nie ogarniam po co komu streamy jednej stacji stylu miast, przecież Melo chyba nie gra lokalnie. Grają raczej to samo.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transkrypcja

Pogoda i wydawności są lokalne.

Transkrypcja

Oczywiście, że grają te wszystkie jakieś tam magazyny, jak ktoś na przykład lubi lokalne, to są reklamy lokalne, no zawsze coś lokalnego jest, fakt, że ta lokalność jest znikana, ale coś tam jest, więc sobie uruchomili te streamy, natomiast myślę, że to zupełnie przypadkowo oni je uruchomili, ale może jednak nie przypadkowo, a inna sprawa, że różnie z jakościami tych streamów jest.

Transkrypcja

No tak, jeżeli chodzi o streamy, to jest bardzo różnie, bo na przykład tak jak wspomniałem, Melo, Radia Obiersko czy Opole to grają w moment.

#387 1 polubienie

Transkrypcja

Taka pseudo-lokalność to po prostu machloje dla koncesji, żeby się dało utrzymać. A nasza szanowna rada i telewizja nic z tym nie robi i pozwala właśnie tym wszystkim sieciówkom beznadziejnym przejmować wszystkie lokalne stacje, które wnoszą coś jeszcze do tego zepsutego polskiego FM-u.

Transkrypcja

To znaczy, wiesz co ci Daszku powiem, dla mnie takie typowo lokalne radio, które no fakt, przynajmniej ja to tak odbieram, ale dla mnie lokalna stacja to jest w przypadku, kiedy każda na przykład ze stacji, która owszem, nadaje też jakieś programy sieciowe, ma obowiązek nadawać jakieś programy lokalne gdzieś tam w godzinach porannych, czy w godzinach popołudniowych. Tutaj akurat, jeżeli na przykład chodzi o Melo Radio, to teraz no nie wiem, czy to jest tylko spowodowane tym, że są wakacje, czy to jest spowodowane jeszcze czymś zupełnie innym. Ale tutaj definitywnie sytuacja jest tego typu, bo ja to obserwowałem, że no niestety, ale nie ma lokalnych wiadomości, jest tylko lokalna prognoza pogody. Na przykład jeżeli... Kiedyś było Radio Zet Gold, no to ono jakie było, takie było, ale na samym sienkim początku, kiedy ta stacja powstała, starali się właśnie tutaj dojrzeć do tego, żeby te programy rano jednak były lokalne. I na samym sienkim początku, jak Radio Zet Gold powstało, faktycznie były te lokalne programy, popołudnie też były lokalne, tylko potem zaczęło się stopniowo to wszystko zniżać. Jeżeli chodzi o Melo Radio, to od samym sienkiego początku... Powstania tejże stacji, no to już problem był tego typu, że niestety, ale bądź to bądź, nie było tej lokalności. No tylko poza serwisami lokalnymi tak naprawdę nic nie było takiego, co mogłoby sprawić, że ta stacja jednak jest w jakimś stopniu lokalna, no bo to nie było i nie ma.

Transkrypcja

A z tym się akurat zgodzę, że to jest tylko taka pseudolokalność, żeby udało się, że tak powiem, otrzymać koncesję. Z tym się zgodzę. Fakt, że pseudolokalność, ale... Inna sprawa, że Eurozet raz włącza te streamy, raz wyłącza i tak naprawdę nie wiadomo o co im w życiu chodzi. Z tym małem radiem, jak wszystkie mają te streamy, chociaż wszyscy wiemy jak to wygląda tam i że to nie jest fajne.

Transkrypcja

No nie jest to fajne, ale jeżeli ktoś wie jak to obejść, no to można eski bez problemu słuchać, a jeżeli chodzi o streamy do Meloradia, no to niestety, ale grupa Eurozet robi sobie z tym co chce.

Transkrypcja

Informuję Was, wszem i wobec, że 10 września Radio Puławy 24 zmieniło nazwę na Radio Impuls. Swoją drogą, muszę zobaczyć, jak ta stacja się przedstawia, kto jest lektorem, etc., etc. I zaraz to uczynię, że tak powiem, aby sprawdzić, kto jest lektorem.

Transkrypcja

Witam bardzo serdecznie. Informuję, że w Rogoźnie w Wielkopolsce w czwartek 3 października 2019 roku na częstotliwości 95,9 ruszyło Radio Wielkopolska w rytmie hitów. Streamingu niestety jak na razie nie ma. Mam nadzieję, że wkrótce będzie.

Transkrypcja

Pytanie głównie do Łukasza. Czy kojarzysz może, Łukasz, jakiś radiomiks nadający z Warszawy na częstotliwości 92,9? Bo ja się gdzieś natknąłem na dżingiel, ale nie wiem, z którego to może być roku. Pozdro!

Transcription

Nie wiem, co to jest za stacja, gracja, ciężko mi to powiedzieć.

Transcription

Radio Minx to zdaje się było pirackie, piracka stacja w Warszawie, więc kiedy ja pierwszy raz pisałem o nich widziałem na Radio Polsce w 2014, może 2015.

Transcription

A to ja nigdy o tym radiu właśnie nie słyszałem, także tak to wygląda.

Transcription

A, to jest pirackie radio, no dobra, no. A, to teraz się wszystko wyjaśniło. No, no tak właśnie sądziłem, że to jest jakieś pirackie, a teraz już się moje potwierdzenia przepuściły. No, no to super.

Transcription

Witam Was bardzo serdecznie. Informuję Was, że w Koninie na częstotliwości 104.1 zagra radio Konin FM. Nie wiem dlaczego, ale coś mi podpowiada, że to będzie Konin FM w rytmie hitów. Pożyjemy, zobaczymy, bo na razie jest zgoda karyowej rady radiofonii i telewizji.

Transcription

Dla mnie te wszystkie programy, nie wiem jak to się dokładnie nazywa, partnerskie czy jakoś inaczej, z tymi Voxami, nie Voxami, SKami i tak dalej, powinny być zabronione prawnie, bo to nic nie wnosi do Etheru i tylko zapycha częstotliwości, gdzie można by dać koncesję komuś, kto faktycznie chciałby coś zrobić.

Transcription

Daszku, za cicho Cię słychać strasznie, ale tak, masz tutaj rację, że powinni coś z tym zrobić, bo to już jest lekkie przegięcie. Ja po prostu z własnego doświadczenia wiem, że ta stacja, która w Koninie zagra, to raczej będzie to Konin FM w rytmie hitów. No chyba, że mogę się mylić, ale raczej nie sądzę, bo chyba nadawcą Konin FM będzie Rafał Witkowski, czyli ten sam facet, który nadawał Radio Konin, obecnie pracuje w RMF Max Konin. Co dziwne w tym wszystkim jest to, że RMF Max Konin, puh, Radio Konin, samo poinformowało chyba w 2000 którymś roku, musiałbym w Wikibedii sprawdzić, w którym, ale samo poinformowało o zakończeniu działalności przed zmianą na RMF Max Konin, która odbyła się w maju 2015 roku, ale tak jak mówię, teraz ma zagrać Konin FM i niemal jestem pewny, że tak właśnie będzie, że to będzie w rytmie hitów. Jak się mylę... No to trudno, ale raczej się nie mylę, no bo to samo było w przypadku Radia Wielkopolska. Także, no na chwilę obecną to tyle.