nie. Dawid, mam inną koncepcję. Chce ktś wysłać folder. Da na nim wyślij, elten go zapakuje, w jakimś katalogu tp, wyśle tenspakowany, a serwer go sobie albo odpakuje, albo po prostu będzie spakwany i tylko podczas pobierania folderu... Będzie elten go wypakowywał. No tylko z tym, że elten musi po jakichś metadanych w pliku, jakichś flagach czycoś na początku, rozpoznać, co było pakowanym pzez siebie folderem, a co zwykłym spakowanym plikiem.
Ten problem badam, ale nadal nie znalazłem solucji. Po prostu u mnie problem nie występuje na żadnym komputerze ani na wirtualce. Więc nie mam, po prostu nie mam pojęcia, skąd się bierze. Na jakiej funkcji powstaje.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Ojj, w starej wersji pod f1 pojawiały się opcje gdzie można było pewne rzeczy powyłączać lub powłączać, kiedyś wyłączyłem dźwięki tematu dźwiekowego i teraz ich włączyć nie mogę
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
O właśnie. Apropo wiadomości prywatnych to coś mi się przypomniało: Opcja zaznaczania wiadomości. Obecnie mam ponad 900 pozycji, i nie uśmiecha m i się usówanie wszystkiego po kolei.
Nowy system powiadomień co nowego. coś podobnego, co było wKlango. a co do statósów to właśnie fajnie by było, aby w tym nowym systemie była możliwość ustawienia sobie oczym ma cie informować. bo szczerze powiedziawszy to wKlango powiadomienia o nowych statósach miałem wyłończone, bo szczerze powiedziawszy irytowało mnie to. Możliwość udostępnienia komuś prywatnie plików.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Żeby obciążenie w szczególności grafiki nie generowało lagów, chociaż coś mi mówi, że nowy silnik rozwiązuje ten problem, musiałbym wrócić do testowania, ale jak kiedyś uruchomiłem to nie siadał tak na sprzęcie. No ale a to to poczekam sobie do trójki.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
Witajcie! Wielkimi krokami zbliża się pierwsza beta Eltena 2.2, która prawdopodobnie ukaże się jutro bądź w sobotę. Wpis ten piszę, by nieco uprzedzić jej premierę tak, by każdy potencjalnie zainteresowany go przeczytał, nim rzuci się na aktualizację. :) Elten 2.2, jak każda większa aktualizacja od czasu premiery wersji 2.0, przynosi ze sobą zmiany w silniku. Tym razem nieporównywalnie większe od tych z wersji 2.0 czy 2.1, bo choć może nie od razu zauważyć to można, wdrażam do niego pierwsze elementy nowego silnika Elten Engine. Nie podmieniam jeszcze całego Corea, do tego daleka droga, i największe wady RGSS pozostają. Ale mimo to zająłem się takimi kwestiami, jak chociażby poprawa, na ile to możliwa, wydajności, dajcie proszę znać czy coś się zmieniło. W tym celu dokonałem małej mieszanki funkcji jednego i drugiego. Przeportowuję też obsługę audio na nową bibliotekę, bass, zamiast fmoda. Fmod jest fajny i bardzo miło i lekko działa, chyba nawet lżej od bassa, choć niewiele, a zmiana wynika tylko ze względu na większą konfigurowalność i obsługę większej ilości formatów przez tego drugiego. No i fakt, że fmod lubił się wysypać przy streamingu np. radiów internetowych. Na razie na obsługę bassa przepisane są fora, wiadomości i blogi głosowe, youtube, katalog mediów i pliki. FMOD póki co pozostaje przy playlistach, ale to się zmieni w czasie betatestów. Jest też nowe przetwarzanie klawiatury, również z nowego silnika, taki mały test z mojej strony, jak to się sprawdzi. Drobne, może nie tak drobne, zmiany w agencie, łączeniu z serwerem, kilku protokołach i podobnych zabawkach. Na razie nie ma żadnych nowych widocznych funkcji, próćz drobiazgów, ale, po kolei. Są korzeni pod kilka niespodzianek, które przyniosą kolejne wersje beta.
Dlaczego o tym wszystkim piszę? Tak duże zmiany w silniku są zawsze ryzykiem niestabilności, a nawet niedziałania Eltena. Dlatego każdego, kto zdecyduje się na testy, uczulam, że Elten może, no cóż, działać nieprzyjemnie albo i wcale nie działać. Z góry dziękuję wszystkim testerom. Jak tylko beta się ukaże, napiszę o tym w tym wątku.
Pozdrawiam, DP
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Dawidzie, wiesz, że ja zaktualizuję, niezależnie od okoliczności. :)
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."