EltenLink

Elten 2 - betatesty

Wróć do Archiwum Eltena

#701 lukasz1993258

Działa

2017-08-07 12:18

#702 gadaczka

Do użytkownika Żywek
Trochę mniej postawy roszczeniowej. Pajper bardzo się stara i osiąga szybki rozwój Eltena.

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2017-08-07 12:57

#703 pajper

Witam!
Ja akurat w bazie nic nie grzebałem.
To błąd, o którym wspominałem.
Jak ktoś usuwa jakiś wpis bądź wątek, co nowego się sypie.
Pracuję nad tym.
Pozdrawiam,
DP

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2017-08-07 13:10

#704 zywek

Do użytkownika Gadaczka: Niczego się nie czepiam, tylko zapytałem.
Coś dziwnego jest, bo jak piszę szybciej niż ustawa przewiduję to mi Elten gubi litery

2017-08-08 14:21

#705 daszekmdn

No, bo genralnie tak jak chyba pisałem ktoś usunął wszystkie posty Lwicy, i że miał cierpliwość.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2017-08-08 23:45

#706 misiek

Jak już mówiłem- ja jej posty usunąłem już jakiś czas temu- za ogólny spam, pisanie o rzeczach w danym
temacie z nim nie związane i ogólną chaotyczność we wpisach. Jeszcze komu jak komu, ale tobie najbardziej
sięDaszku dziwię, bo to ty narzekałeś i najbardziej jej zwracałeś uwagę na forum. Ehh- ludziom to jednak nie
dogodzisz- będzie spam i śmietnik na forach, to będą płakać. Nie będzie spamu też będzie źle. Po za tym-
może, coniektórzy chcecie więcej postów od dzieciaka, który nie ma bladego pojęcia na dany temat i pisze
np- w temacie o zwierzętach, że psy czy koty nierasowe powinniśmy zabierać ze schronisk, pomagać im,
zajmować się i td, po czym kilka postów dalej pisze, że psy czy koty nierasowe są B i powinniśmy kupować
tylko rasowe. No zastanówcie się- gdzie tu logika. Nie znam Lisicy, ale podejrzewam, że jest jeszcze
małą dziewczynką niemającą co ze sobą zrobić, więc pisze na takich forach tylko, żeby pisać. Może lepiej
powinna poszukać czegoś w swoich klimatach jakichś forów o laleczkach Barbie, albo kucykach Pony? Bo
na tematy dostępne tutaj jak widać jeszcze nie dorosła. Po za tym jak już mówiłem upominałem ją kilka razy-
nie pomogło. Dostała bana na dwa tygodnie- dalej nie pomogło, więc teraz mamy spokój. I do puki się nie
ogarnie będę usuwał jej posty i banował konta, bo nie mam zamiaru po niej sprzątać i usówać jej dziesiątek
nic niewnoszących postów codziennie.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2017-08-09 00:34

#707 pajper

Witam!
A ja troszkę na inny temat.
Widzę, że na forum głosowym pojawiają się zgłoszenia problemów.
W ramach możliwości, piszcie o nich tutaj bądź w innych wątkach na tym forum, tekstowym.
Po prostu tutaj łatwo mi szybko odnaleźć informacje o błędach i to naprawiać.
A forum głosowe można przeglądać, lecz z pewnością nie szybko.
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
DP

#StandWithUkraine

2017-08-09 01:12

#708 hryniek

miało nie być już off topów, więc prawilnie przyszedłem zgłosić błąd na blogach.
Zarówno wklejenie tekstu np. pisanego z notatnika, jak i użycie funkcji przywracania z pod ctrl+r wywołuje
błąd, który moliśmy kiedyś obserwować tutaj na forach, tj. Długie linie, ciekawe czy wklejony tekst tak
się zachowa tutaj na forum. Jak ktoś chce zobaczyć efekty zapraszam na test, gdyż nie będę tu robił śmietnika.
się zachowa tutaj na forum. Jak ktoś chce zobaczyć efekty zapraszam na test, gdyż nie będę tu robił śmietnika.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2017-08-09 03:18

#709 hryniek

A więc tak, efekt tego jest jaki jest, więc albo trzeba trzymać się normalnego formatowania, mówię o
przypadkach np. Tak jak to robię: Piszę na czysto w notatniku, a potem dopiero wklejam i publikuję, nie liczyć,
że samo się zawinie, bo przy wklejaniu normalnych tekstów np. fragmentów książek wszystko wygląda normalnie, no... Ale z drugiej
strony wiem niby, że jest ctrl+s i ctrl+r, tyle, że to wymusza na mnie jednak stosowania co jakiś czas
nowej linii czyli dokładnie jak w moim bazowym przypadku, albo co też jest średnie do spełnienia, szczególnie
przy dłóższych tekstach, co grozi całkowitą frustracją... Starać się nie zawiesić Eltena, wtedy te wpisy
z automatu jakoś wyglądają. aha! I czy nie byłoby dobrą sugestią zrobienie czegoś w stylu czytaj od kursora
do końca? Jeżeli taka funkcjonalność istnieje w programie to przepraszam za zamieszanie.

Aha.. I co do tych zgłaszających błąd, że pokazuje o nowym wpisie, myślałem, że odkryłem jakąś prawidłowość,
ale... Chyba jednak dzieje się to w losowych momentach, myślałem, że drugi nasz wpis tj. niepoprzedzony
odpowiedzią użytkownika wywoła taki błąd, bo itak też mi się stało,
niestety mały test, który pozwoliłem sobie przeprowadzić nie potwierdził moich przypuszczeń, mam nadzieję,że
to już ostatnia edycja.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2017-08-09 03:33

#710 hryniek

Jak już zgłaszam rózne błędy.. To istnieje błąd na forach głosowych, a uściślając co do pauzy, jak bedziemy
naciskać spację przy odtwarzaniu to w końcu Elten uzna, że nie ma nic do odtwarzania/gubi bufor czy co
tam się dzieje, w rezultacie czego odczyta datę, czy sygnaturkę i
datę jak ktoś ma, czego efektem jest konieczność słuchania posta od nowa.

2017-08-09 04:38

#711 pajper

Dzięki za zgłoszenia.
Co do czytania od kursora, jest taki skrót, chociaż dość nietypowy, bo F4.
A co do zgłoszonych błędów, przyjrzę się temu.
Pozdrawiam,
DP

#StandWithUkraine

2017-08-09 09:36

#712 lukasz1993258

Przy długih wpisach Elten się wiesza. mam na myśli forum głosowe i to co nagrywamy. pozatym jak się da
ctrl shiwt i escape wuwczas elten się że tak powiem odwiesza.

2017-08-09 09:46

#713 zywek

Nie prawda. BO jak dasz f4 to kursor się nie przemieszcza, wiec jak sobie zatrzymamy controlem to musimy
strzałeczką znaleźć to miejsce, gdzie skończyliśmy i dopiero dać f4 znów

2017-08-09 12:10

#714 pajper

No i mamy nową betę, która dostała numerek 68. :)
Przede wszystkim mamy w niej duuuuuużo poprawek, chociaż w większości drobnych i niemal nieznacznych błędów. :)
Pozdrawiam,
DP

#StandWithUkraine

2017-08-09 22:43

#715 misiek

Ja mam dokładnie ten sam problem z literami co Żywek. przy szybszym pisaniu Elten po prostu nie wyrabia.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2017-08-09 23:57

#716 misiek

Dawidzie- gdzie się podział aktualizator, bo w pomocy go nie widzę.

2017-08-10 00:00

#717 pajper

HMMM, dziwne, u mnie litery reagują poprawnie.
Zerknę na to.
@Łysy:
Narzędzia, zarządzanie programem.
Pozdrawiam,
DP

#StandWithUkraine

2017-08-10 00:02

#718 misiek

Dzięki.

2017-08-10 00:06

#719 misiek

W najnowszej becie jak by troszkę się poprawiło z tymi literami, ale i tak jeszcze zbytnio nie wyrabia.

2017-08-10 00:17

#720 hryniek

zastanawiam się czy nie sprawdzić tego na tym swoim testowym słabszym komputerze. Tj. Tych liter, żeby
było wiadomo czy to wina niezoptymalizowania

2017-08-10 00:20