Elten 2 - betatesty
Wróć do Archiwum Eltena#3141 pajper
Problem dotyczył lub dotyczy zmian w agencie, a konkretnie wspominanej tu funkcji określania zdarzeń na podstawie ich czasu. Przeliczanie tego czasu dla wpisów na forum (przy setkach tysięcy wpisów) zapewniało serwerowi zadyszkę.
Dopisałem dwa indeksy do bazy danych i... zobaczymy czy coś się zmieni.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#3142 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
Nieznacznie szypciej.
#3143 mojsior
u mnie zegar nie działa
#3144 pajper
Uwaga! Beta 45 może... Właściwie wszystko może.
Jak zmieni wam komputer w drożdżówkę,to nawet się nie zdziwię.
Postanowiłem eksperymentalnie przenieść całą obsługę połączeń z serwerem do agenta, przy okazji zmieniając protokół z HTTP 1.1 na HTTP 2.0.
A co z tego wyniknie? Zobaczymy.
#3145 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
Tera przy uruchamianiu jest dźwięk oczekiwania, np wysyłania audio na bloga.
#3146 Monia01
Moja beta na ten przykład sobie ćwierka.le zegar działa. wcześniej też już działał.
🇺🇦 🇵🇱
#3147 pates
lagi są olbrzymie!
#3148 Julitka
Nic się nie dzieje, a ja akurat drożdżówkę bym zjadła...
Elten przy ładowaniu czegokolwiek nie wyświetla przynajmniej "Brak odpowiedzi", tylko sobie ćwierka, chociaż jeden błędzik już Ci wysłałam.
Niestety moje testy są mocno zaburzone, bo połączenie z Wifi mocno mi świruje...
--Cytat (pajper):
Uwaga! Beta 45 może... Właściwie wszystko może.
Jak zmieni wam komputer w drożdżówkę,to nawet się nie zdziwię.
Postanowiłem eksperymentalnie przenieść całą obsługę połączeń z serwerem do agenta, przy okazji zmieniając protokół z HTTP 1.1 na HTTP 2.0.
A co z tego wyniknie? Zobaczymy.
--Koniec cytatu
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#3149 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
--Cytat (patrykkubaszczyk):
Tera przy uruchamianiu jest dźwięk oczekiwania, np wysyłania audio na bloga.
--Koniec cytatu
I przy wychodzeniu escapem też
#3150 pates
potwierdzam
#3151 daszekmdn
Kot mi mruczy, mruczy, mruczy i nic... W końcu wątek się ładuje.
#3152 Monia01
O, czyli już wiem, dlaczego moja beta ćwierka. Mam po prostu problemy z internetem i Elten musi wszystko przemielić, a w czasie mielenia sobie ćwierka, bo to dźwięk oczekiwania jest.
🇺🇦 🇵🇱
#3153 pajper
Pomijając, że serwer działa dziś... naprawdę tragicznie.
To tak, wrzuciłem ten dźwięk oczekiwania podczas łączenia się z serwerem, jeśli trwa dłużej, niż pół sekundy. Milsze to zawsze niż "brak odpowiedzi". :D
Także escape anuluje łączenie się z serwerem, I hope at least.
#3154 Julitka
Acha, czyli nie wszystko to moja wina...
Bo wygląda na to, że nie dość, że zawłaszczyłam sobie wszystkie komentarze na blogach, to jeszcze je wyczyściłam! :)
Sprawdźcie, czy Wy też tak macie.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#3155 daszekmdn
Auaaaaa! Boli ten connection. Wystaw moze na db betę44.
#3156 pajper
Ale problem jest server side, a nie client side.
#3157 adelcia
a ja mam w najnorszej becie problemy na blogu.
wyglada to tak, jakbym wszystkie komentarze pisalam ja, i sa puste nadodatek.
#3158 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
Ma ktoś wersję beta 43? aktualizator?
#3159 Monia01
Mój zegar powiedział niedawno, że jest 1:00, a wtedy chyna bawet pełnej godziny nie było :D
🇺🇦 🇵🇱
#3160 Julitka
Potwierdzam, ale takimi drobnostkami to bym się jednak nie przejmowała wobec... różnych innych rzeczy! :)
--Cytat (Monia01):
Mój zegar powiedział niedawno, że jest 1:00, a wtedy chyna bawet pełnej godziny nie było :D
--Koniec cytatu