Elten 2 - betatesty
Wróć do Archiwum Eltena#3101 misiek
Czy jest opcja by dołączającego do grupy zaakceptował admin/ moderator?
#3102 pates
tak
#3103 markus1234
Pojawił mi się taki błąd:
private method `split' called for ["-1"]:Array
Section064:1163:in `getcache'Section064:15:in `main'Section079:51Section079:47:in `loop'Section079:55
Co ten błąd oznacza?
#3104 Elanor
W najnowszej becie nie można włączyć automatycznego logowania.
#3105 misiek
Ja mam normalnie włączone.
#3106 mojsior
ja też
#3107 lukasz1993258
Mi ruwnież działa
#3108 gadaczka
W najnowszej becie nie mogę nadać praw moderatora członkowi rupy.
#3109 pajper
Przez ostatnie tygodnie zebrało się kilka pomniejszych błędów.
Poprawiłem je w becie 43, a także zakończyłem implementację grup.
Zgodnie z zapowiedzią, o ile nie okażą się rażące błędy, będzie to najprawdopodobniej ostatnia beta publiczna, ale do tej sprawy odniosę się w osobnym oświadczeniu.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#3110 jamajka
Jest taki, niewielki, ale jednak, błąd w grupach. Jak się kogoś zaprasza, to nie da się wybrać użytkownika z listy, tylko trzeba go wpisać koniecznie ręcznie.
#3111 lwica
Prawda. Też to zauważyłam.
#3112 jamajka
I nie wiem, czy to było zgłaszane, ale nie da się przestawić kolejności forów, wyświetla się błąd, nie mówi jaki. :) A co do samej obsługi, to w którymś momencie, chyba przy wysyłaniu wątku, nie działa spacja, tylko enter.
#3113 Elanor
U mnie nadal problem z autologowaniem. Jak się kiedyś przez przypadek wylogowałam, tak teraz nie da się włączyć automatycznego logowania.
#3114 Elanor
Jeszcze jeden, dość dziwny błąd. Kiedy piszę wiadomość i w międzyczasie przyjdzie wiadomość od kogoś, moja wiadomość się nie wysyła. Daję wyślij, zachowuje się jakby poszło, ale nie jest wysłane. Po prostu gdzieś sobie znika.
#3115 pajper
Ta wiadomość, na szczęście, wysyła się, tylko się nie pokazuje.
Jak zamknąć i otworzyć na nowo konwersację, już jest.
--Cytat (Elanor):
Jeszcze jeden, dość dziwny błąd. Kiedy piszę wiadomość i w międzyczasie przyjdzie wiadomość od kogoś, moja wiadomość się nie wysyła. Daję wyślij, zachowuje się jakby poszło, ale nie jest wysłane. Po prostu gdzieś sobie znika.
--Koniec cytatu
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#3116 camila
Hej. Zwracam się z uprzejmą prośbą o umieszczanie najnowszych wersji beta na stronie. Aktualizator przez program nie radzi sobie z urokami mojego niestabilnego lokalnego łącza radiowego. Niby dociąga do 100 proc, pasek przy instalatorze idzie do końca, ale do wersji beta nie aktualizuje pomimo, że rzekoma wersja beta dochodzi do 100 proc gubiąc i dławiąc się najwyraźniej gdzieś po drodze. Nie wiem o co chodzi, ale braki odpowiedzi zdarzająmi się naprawdę często, i RGSS player nie odpowiada, czy coś. Jestem niemożliwie wkurwiona, już inaczej tego ie nazwę, bo chciałam sobie te nowe grupy zobaczyć itp, a tu nie mogęod paru dni pobrać bety ani przez hotspota z telefonu, na próby zmarnowałam już nie wiem ile transferu i ile frustracji. Dlaczego tak jest? Zauważyłam to już wcześniej, ale prędzej czy później, po paru próbach aktualizacji do bety jakoś się udawało. To są jakieś jaja. Da się pobrać najnowszą betę jakoś inaczej niż z poziomu programu?
#3117 Julitka
@Camila Przecież po sto razy było mówione, że pewna beta wymaga`zainstalowania z instalki. Często link był podawany, nawet DjGraco ma tę betę` w udostępnionych...
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#3118 camila
@julitka przepraszam, nie zauważyłam tego i często nie jestem na bierząco. Dziękuję za odpowiedź. W tysiącach wpisów nie jest łatwo się połapać;)
#3119 DJGraco
Wyskoczył mi taski błąd we wiadomosciach:
undefined method `receiver' for nil:NilClass
Section060:393:in `update_messages'Section060:47:in `main'Section060:38:in `loop'Section060:49:in `main'Section079:51Section079:47:in `loop'Section079:55
#3120 matius
Teraz u mnie się zrobiło, że nie ma dźwięku na wiadomości.