Elten 2 - betatesty
Wróć do Archiwum Eltena#2881 misiek
U mnie też przywróciły się ustawienia domyślne, ale myślałem że w sumie tak miało być.
#2882 pates
a mi wyskakuje błąd rgss player po instalacji bety
#2883 lukasz1993258
Nie działa pobieranie z youtube z najnowszej bety
#2884 zywek
Że co ten json miał dać? Przyspieszenie, no to chyba nie bardzo.
#2885 lukasz1993258
dodatkowo coś mi sie stało, i nie moge nic dodać na bloga z poziomu urzyj istniejoncego pliku. bo nie moge rozwinąć np pulpitu, czy w dokumentah. strzałka w prawo nie działa.
#2886 matius
Ja pobieram z bety.
#2887 pajper
Chciałbym sprostować pewną informację. Obecna wersja beta nie wykorzystuje jeszcze całkowicie API JSON, co więcej, Elten 2.3 najpewniej nie wykorzysta całkowicie API JSON.
Jedyna rzecz przesyłana przez to API to dane agenta, a więc powiadomienia. W następnej becie będą to fora.
Na API JSON chciałbym przepisać do momentu premiery fora (w tym grupy), wiadomości i blogi jako najważniejsze funkcjonalności. Na razie jednak funkcje mniej ważne będą wykorzystywały stare API.
Nowe API będzie wdrażane w sytuacji, gdy dana funkcja jest odświeżana, to jest pojawiają się w niej nowości. Dlatego stopniowo cały Elten przejdzie na używanie JSON, ale będzie to proces postępujący w miarę odświeżania programu.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#2888 DJGraco
Z tą betą jest coś grubo nie tak. Teraz nagle elten radośnie oznajmił
ELTEN dialog Script is hanging. OK przycisk
I jak nacisnąłem to program się zamknął
#2889 nuno69
Ja jescze miałem piękny bląd, jakoby wystąpił legendarny Stack Overflow, ale nie powiem wam, co robiłem, z kim pisałem, jakie filmiki oglądałem, bo nie pamiętam. :D
#2890 denis333
A u mnie nowa beta eltena nie chce startować razem z systemem. Jeszcze zobaczę, czy ta sama sytuacja będzie miała miejsce po reinstalce. Bo szczerze móiąc, wydaje się, że błąd jest po mojej stronie.
#2891 mikolajholysz
Co do list wszelakich, może wartoby pomyśleć o jakimś bardziej inteligentnym pagingu, tj. wczytywaniu tylko kawałków?
#2892 DJGraco
A mi się beta teraz wysypała przy dodawaniu załączników do wiadomości. Ona w ogóle w losowych momentach się ysypuje, i raz jest komunikat script coś tam, a raz w ogóle bez błędu się zamyka
#2893 zywek
A mi isę 3 razy forum zamknęło samo mówiąc tylko błąd i potem nie chciało się otwierać
#2894 matius
Przy wejściu na pliki, Elten się po prostu zamknął. A przy wejściu na fora wywalił błąd i się zamknął.
Przy pofturnym wejściu na pliki, już się nie zamknął.
#2895 denis333
Oo. Wyszła nowa beta. Ciekawe, co nowego. :)
#2896 pajper
Poprawka błędu z obciążeniem łączy. A przynajmniej taką mam nadzieję.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#2897 denis333
Oo. Trzeba będzie przetestować.
#2898 mojsior
oo sprawdzę również bo jsa na stabilce narazie jadym
#2899 DJGraco
Mi się elten już dwókrotnie wysypał podczas dodawania wpisu głosowego
#2900 Paulinux
Mam wrażenie, że Elten jest mniej responsywny w nowej becie, ale może to jakieś narzuty z poziomu systemu