Forum

ulubione serjale z dziecinstwa.

Kultura i sztuka (forum mieszane]

optymistka

#1 ·

Transcription

Obrigado.

lukasz1993258

#2 ·

Transcription

Nie wypowiedziałeś się w tym wątku, ale domyślam się o co chciałeś zapytać. O ulubiony serial z dzieciństwa. Więc u mnie to były Miodowe lata, Graczykowie, Świat Edukacji Kiepskich, który jest nakręcony do dzisiaj. No i Emiot Miłość. Dziękuję.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

optymistka

#3 ·

Transcription

Jakaś usterka chyba jest u mnie. Ja lubiłam Graczyków, Pensionat pod Różą, Emiak Miłość, Pierwszą Miłość i Luskralite. Chyba z tych.

strowbery

#4 ·

Transcription

Witajcie, a propos serialów dzieciństwa, to uwielbiałam Złotopolskich, też Dusy Maria, na wspólnej te pierwsze odcinki, na dobre i na złe te pierwsze. Plebanie, jak coś sobie przypomnę, to to powiem, ale teraz to jakoś nie przychodzi mi do głowy.

<3 :* <3

daszekmdn

#5 ·

Transcription

Rodzina zastępcza, świat według kiepskich, graczykowie, W11, detektywi, 4 pancerni i pies.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

strowbery

#6 ·

Transcription

A no faktycznie oglądało się w W11, ale ja tam nie lubiłam, kiepskich to bardziej akurat lubiłam i lubię, chociaż nie wiem czy będą jeszcze kręcili, bo ten co grał w Baczka to właśnie umarł, także nie wiadomo, ale kiepscy byli fajni, nie ma co.

<3 :* <3

optymistka

#7 ·

Transcription

Myślę, że nie będzie kiepskich, ponieważ tak jak wspomniałaś, nie ma postaci Boczka. Coraz bardziej się wykrusza ten skład, ponieważ też nie ma Listonosza, Edzia, którego grał Bogdan Smoleń i teraz powoli Paździoch też nie będzie grał, to znaczy od twórca roli Paździocha, ponieważ też z nim podam na najlepiej.

optymistka

#8 ·

Transcription

Jeszcze był fajny serial Paloma. To był serial o takiej kobiece chorej, która utykała bardzo na nogi, była niepełnosprawna i pracowała w cyrku. Pamiętam też jeszcze ten serialik, jeżeli chodzi o te seriale, które sobie przypomniałam. No i cóż, kiedyś też oglądałam na dobre i na złe jeszcze, ale te pierwsze odcinki teraz już nie bardzo. Z tych, które się ciągną, oglądam pierwszą Miłość i Emiak Miłość do tej pory.

bratczyk96

#9 ·

Transcription

Witam serdecznie. Seriale z dzieciństwa, które ja pamiętam, które oglądałem, może nie z takiego bardzo małego dzieciństwa. Jeszcze wiedzą, może się oglądało bajki, a seriale to tak niekoniecznie nie pamiętam, żebym oglądał, żebym oglądał. Ale to co pamiętam, to już miałem trochę lat, to pamiętam, że był taki serial Sąsiedzi, Lokatorzy się oglądało, komediowy serial. Z czasem też oglądałem serial Nianie, do tej pory czasami można też zetknąć. Fartycznie Miodowe Lato to też był serial fajny, śmieszny. Detektywy się oglądało, W11 wyjdzieł śledczy. Pamiętam, że trochę się też oglądało taki serial, komediowy, z panem Bogusławem Lindą w roli gosposi. Nie wiem, czy ktoś pamięta ten serial. Pewnie tak, jeśli ktoś oglądał. Serial się nazywał I Kto Tu Rządzi. Pamiętam, był taki serial, oglądało się, nie powiem. Akurat serialu Świat Wielu Kiepskich to nigdy nie oglądałem. Powiem szczerze, jakoś on mnie nie przyciągał. I nie oglądałem, nie oglądam i nie mam zamiaru oglądać. Trochę się tam coś oglądało, serial daleko odnoszę. Została wcześniej, a później tą reaktywacja, tam gdzie pan Krzysztof Kowalacki, gdzie w starszej wersji grał ordynatora. A w tej reaktywowanej wersji Ministra Zdrowia ponoć grał. To trochę się oglądało, ale przestało się. Ale już bardziej zwała się za, jak już właśnie byłem na studiach. Może trochę wcześniej oglądało się serial Rodzinka.pl. Które już nie ma tyle lat i niestety zaczącili produkcję serialu, bo nie widziałem reklam na TVP2, reklamujących nowe odcinki. Nie wiem, może będą na wiosnę. Może teraz tyle to będzie sezon na rok, a nie dwa sezony na rok. Może jeden sezon na rok po odcinku, żeby nie wyciągnąć nowotopów. Albo już albo, ale według mnie już najprawdopodobniej. Zakończyli produkcję serialu Rodzinka.pl. Mniej seriala, ale oglądało się, bo nie powiem, też trochę był śmieszny serial. Ja to mam szczęście. A ten serial nie miał na TVN-ie. Kiedyś był, teraz można to obejrzeć albo na Polsat Play. Albo na Polsat Comedy Central Extra, jeżeli się nie mylę. Sąd Rodziny, sędzia Anna Maria Wesołowska. No i chyba to byłoby na tyle, co pamiętam z seriali, które oglądałem, jak byłem parę lat młodszy. Jak coś sobie przypomnę, to się tutaj dodam. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Monte

#10 ·

Transcription

Hej! Ja, jeżeli chodzi o seriale z dzieciństwa, lubiłam bardzo oglądać Rodzinę Zastępczą i Czarodziejki.

Give me a sign.

bratczyk96

#11 ·

Transcription

Witam serdecznie, w takim razie, jak coś, jeżeli pani posiada ten kanał, to w piątki od 8 do 13, o ile mnie pamiętam, to chyba post od play, powtarzają rodzinę zastępczą. W piątki od 8 do 13. Chyba post od play. U mnie przynajmniej ten kanał znajduje się na pozycji 606. Ale nie wiem, czy ktoś jeszcze ma ten kanał. Pozdrawiam. A, i tam właśnie pokazują. Rodzinę zastępczą w każdy piątek przez 5 godzin. Od 8 do 13. A od 13 do 15? Czy to 16? Nie pamiętam. Serial. Niania. I co ciekawe, codziennie, niezwykle, mój ten, to był weekend, to jest rana. Od 8 do 17, soboty, niedzielę, niania. Tak. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

wojtas

#12 ·

Transcription

Cześć, w ogóle nie jestem pewien czy się tu nie wypowiadałem, ale to trudno. Co nie lubiłem oglądać? Jakieś jak Miłość Stary, Na Dobre i Na Złe Stary, jakiś Złoto Polskich, ale to tak naprawdę mocno takie mam mega urywki w pamięci. Kiedyś jakieś powtórki dorwałem na jakimś TVP, czymś Czterech Pancernych swego czasu bardzo katowałem. Mam nawet chyba jakieś płyty, gdzieś, a nie, nie mam już ich, no. Coś jeszcze, Rodzinka.pl, ale to, no tak, w sumie też się może tak zaliczyć. Rodzinę Zastępczą też oglądaliśmy swego czasu, jakichś kiepskich swego czasu się więcej tego oglądało, bo te starsze odcinki miały jakąś taką, miały jakiś taki klimat w sobie. Teraz to wszystko jest w internecie. I jakby, jak chcę sobie coś obejrzeć, to oglądam jakieś poszczególne pozycje, ale jest ich mało.

bratczyk96

#13 ·

Transcription

Witam serdecznie, jeżeli mnie pamiętają mieli, to jeżeli chodzi o powtórki w Złotopolskich, to bodajże, że chyba na telewizji WP było, z rana gdzieś o 6 rano powtarzali, a później plebanie, ale czy dalej tak jest, nie wiem, nie wiem, czy kiedyś tak było, bo raz kiedyś sobie rano włączyłem telewizor, czy na co, 5? To właśnie jest Złotopolscy i plebanie, ale czy dalej tak powtarzają, nie wiem. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

kmicic92

#14 ·

Transcription

No witam, no miodowe lata się oglądało oczywiście. Teraz też powtarzają na szóstce czy jakoś tak. No i trzynasty posterunek też.

bratczyk96

#15 ·

Transcription

Zgadzam się tak na szosu, sam odląłem czasami jak jakiegoś odcinka nie obejrzałem. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

kmicic92

#16 ·

Transcription

Ale mnie to się podobało najbardziej, jak ich... ten lekarz cały zamienił osobowościami Tadzia i Karola, że Karol był Tadziem, a Tadzią Karolem i... i... i chłopotem i... ludzie, to było niezłe.

daszekmdn

#17 ·

Transcription

No to jak chodzi o seriale z dzieciństwa, o których zapomniałem powiedzieć w poprzednim poście, no to oczywiście Władcy Much, a gdy lecieli na MTV, to często po nich był jeszcze South Park, który również zdarzało mi się oglądać. I generalnie oczywiście po cichu, na słuchawkach, jak nikt nie patrzył.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

magmar

#18 ·

Małe cudo o pewnym robocie z ludzkimi cechami z 1987 r.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

bratczyk96

#19 ·

Transcription

Witam serdecznie, dobry wieczór. Wprawdzie to nie jest mój serial, bo go lubiłem oglądać, ale szedł w czasach dzieciństwa. Szedł on zawsze w weekendy, w soboty, w niedzielę, po teletrenerowa miliarda mojej świętej pamięci babcia. Jednak zawsze lubiłem ten serial oglądać. A serial to Złoto Polscy. Nie wiem, czy ktoś jeszcze ten serial pamięta, ale to stary, stary serial. Może nie taki bardzo stary, ale to szedł w czasach, jak jeszcze byłem dzieckiem. Pamiętam to na pewno, bo ja to zapamiętałem, bo zawsze moja babcia lubiła po homiladzie tych Złoto Polskich oglądać. Wątkowo wspominałem stare czasy. Nawet znalazłem właśnie na internecie i wrzuciłem melodię z czołówki, z czołówki tego serialu. Więc również zachęcam do tam najrzadziej, jak ktoś chce sobie przypomnieć, jak ta czołówka wyglądała, albo naleźć można ją na YouTube. To jak powoli. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Monte

#20 ·

Transcription

Hej. Ktoś tu kiedyś wspominał o serialu W11, Wydziału Śledczy. Ja pamiętam, że też to w dzieciństwie oglądałam i właściwie to chyba był taki mój pierwszy kontakt ze sprawami kryminalnymi. I myślę, że właśnie od tego ta moja fascynacja tego typu historiami i sprawami właśnie się zaczęła, od właśnie tego serialu.