Urządzenia lektorskie, prośba o poradę
Back to Brajl, urządzenia brajlowskie i lektorskie#221 misiek
Serio? Plekstalk gra w mono?
#222 daszekmdn
Na głośniku chyba tak, na słuchawkach piękne stereo jest.
#223 misiek
To nie rozumiem tego, że w Plextalku brakuje ci Skrzypeńko stereo. I po co kupiłaś Oriona skoro ci się nie podobał?
#224 Lowca_Androidow
Ale plextalk uruchamia się wolno jedynie kiedy go wyłączymy, ma przecież opcję usypiania, z tej pozycji uruchamia się szybko.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#225 iskierka1983 Archived
To prawda.
Nawet jak bateria jest słaba, to wyłącza się jakby tylko przechodząc w stan usypiania.
#226 Lowca_Androidow
Dokładnie - przycisk zasilania - jak się naciśnie krótko to przechodzi w stan uśpienia, a długie przytrzymanie wyłacza go całkowicie i wówczas faktycznie uruchamia siędługo.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#227 skrzypenka
Plextalk nagrywa w daisy i w mono. Nie odtwarza, tylko nagrywa. No i tak, usypiam go też, bo wyłączać mi się go nie chce. Kupiłam oriona, bo chciałam zobaczyć, jak on działa, chciałam coś nowego, ale jednak się nie sprawdził? Czemu mi się nie podobał? Ponieważ miał zbyt głośny dźwięk. To znaczy, jak chciałam słuchać na jednej kresce głośności, to było mi zbyt głośno. Obsługa go mi się nie podobała i sposób nagrywania, poniważ wszystko się tam gotowało. Radio też odbierało bardzo kiepsko. W plextalku nie umiem słuchać radia, a w milestone znowu radio spełniało moje oczekiwania, ponieważ mogłam słuchać, zapisywac ulubione stacje i jeszcze sobie nagrywać to, czego słuchałam na bierzonco.
#228 daszekmdn
Zależy jaką jakością nagrywasz, gdy dobrą to się nie gotuje.
#229 misiek
Skrzypeńko- a nie mogłaś go odesłać po dwóch tygodniach? Jeśli byłby w stanie nienaruszonym to powinni ci kasę zwrócić.
#230 Lowca_Androidow
Dokładanie - sprzęt zakupiony przez neta można zwrócić do 14 dni bez podawania przyczyny i nie jest powiedziane, że nie może być używany, nie może jedynie nosić śladów używania.
#231 Celtic1002
A mnie się orion podobał. Widziałam go raz w życiu, czy dwa razy, nieważne, ale bardzo mi się podobał.
Anna Frankowska
#232 skrzypenka
Nie, nie mogłam, bo wzięłam na niego dofinansowanie.
#233 Lowca_Androidow
no to faktycznie lipa.
Ja oriona po przeczytaniuopinii nie wezmę i odpadł w przedbiegach, no i brak kalendarza/terminarza jest dla mnie sporym minusem
#234 misiek
To już po fakcie, ale czy widziałaś zanim wzięłaś to dofinansowanie jakiś podobny sprzęt tego typu?
#235 skrzypenka
No, widziałam, ale tylko na reha i pewnie niedokładnie, sam wiesz jak to jest. coś zapytałam pewnie, coś mi odpowiedzieli i to tak wyszło.
#236 misiek
Czyli wcześniej nie miałaś do czynienia np- z Plextalkiem?
#237 monstricek
Orion jest moim zdaniem dobry. Jedna go wada, to bardzo czułe przyciski.
#238 skrzypenka
Z plextalkiem miałam wcześniej doczynienia.
#239 misiek
To czemu Plextalka nie kupiłaś?
#240 skrzypenka
No, bo chciałam coś innego, nowego, to znaczy coś, co nie będzie nagrywało w daisy. Mój plextalk działa bardzo dobrze, jak będę brała dofinansowanie to pewnie znowu sobie takiego wezmę.